Liber la joburi în administraţia publică: Primăriile pot angaja personal în condiţiile plafonului maxim

Liber la joburi în administraţia publică: Primăriile pot angaja personal în condiţiile plafonului maxim

Guvernul PSD a decis să permită primăriilor să facă angajări şi să îşi completeze organigrama, informează deputatul social-democrat Flavius Măduţa.
„Se răspunde astfel unei solicitări constante în ultimii ani, din partea administraţiilor locale. Primăriile pot angaja personal în condiţiile plafonului maxim de personal instituit prin OUG 63/2010, cu condiţia să aibă în buget bani pentru plata integrală a salariilor. Vorbim deci despre o decizie echilibrată, care permite administraţiilor locale să ocupe funcţiile vacante pe care le au în organigramă şi pentru care pot plăti salariile. Se lasă astfel la nivel local o parte importantă de decizie cu privire la politicile de personal. Primarii ştiu mai bine dacă au nevoie de mai mulţi funcţionari şi dacă au resurse bugetare pentru a-i plăti. Evităm astfel situaţiile absurde în care unele primării erau în imposibilitatea de a organiza concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, din cauza acelei norme de 1 la 7 impuse în timpul guvernării PDL. Acum, administraţiile locale au mai multă flexibilitate în ajustarea grilei de personal, în spiritul autonomiei locale. Această decizie contribuie la îmbunătăţirea actului administrativ şi la îmbunătăţirea serviciilor administraţiilor locale, cele care se află cel mai des în contact direct cu cetăţenii”, a declarat deputatul arădean.

  1. adica s-a dat drumul la angajari pe criterii politice……. mare rahat ati facut!

    Raspunde
  2. Aradean-nu de la Brad 12 aprilie, 2014, 2:37 pm

    Dragilor, sunteti buni, dar va rog spuneti-ne ce idioti de la CET si din administratie cau hotarat sa furnizeze in continuare agent termic, cand oamenii stau deja la plaja.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.