Liberalii cer ca ministrul Constantin să aibă o dezbatere cu arădenii pe tema Canalului Mureșel

Liberalii cer ca ministrul Constantin să aibă o dezbatere cu arădenii pe tema Canalului Mureșel

 

Vicepreședintele PNL Arad, Adrian Nițu, transmite, printr-un comunicat de presă, un îndemn către parlamentarii Dorel Căprar și Flavius Măduța, dar și către Mircea Purcaru, director al ANIF Arad și președinte ALDE Arad, prin care le solicită acestora să-i propună ministrului Daniel Constantin, care se va afla joi la Arad, să aibă o întâlnire și o dezbatere cu arădenii pe tema rezolvării problemei Canalului Mureșel.

„Am înțeles că domnul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, va fi prezent joi la Arad. Aș dori pe această cale să le transmit un îndemn domnilor deputați Dorel Căprar și Flavius Măduța, dar și domnului director al ANIF Arad, Mircea Purcaru, cu toții membri ai partidelor din coaliția de guvernare, pentru ca aceștia să îi propună domnului ministru să aibă o întâlnire și chiar o dezbatere cu cetățenii municipiului Arad, joi, la sediul Prefecturii Județului Arad, pentru a discuta rezolvarea problemei Canalului Mureșel. Asta pentru că ANIF Arad este instituția care ar trebui să se preocupe de rezolvarea acestei probleme, iar această instituție este coordonată de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a declarat Adrian Nițu.

Vicepreședintele PNL Arad mai spune că, în perioada în care acesta era deputat de Arad, a reușit să promoveze un proiect pentru intubarea Canalului Mureșel, proiect care i-ar scuti pe arădeni de disconfortul și neplăcerile cauzate de acest canal și pe care Guvernul ezită să-l finanțeze.

„În calitate de deputat am reușit să promovez un proiect care prevede intubarea Canalului Mureșel. În anul 2011 s-a realizat studiul de fezabilitate aprobat de ministrul Agriculturii, iar în 2012 s-a alocat o finanțare pentru declanșarea lictitației de proiectare și execuție. Realizarea acestui proiect i-ar ajuta mult pe arădeni, scutindu-i de disconfortul și neplăcerile cauzate zi de zi de acest canal. Totodată, am reușit să strângem peste 5.000 de semnături de la arădeni, pentru a arăta cât de necesară este rezolvarea acestei probleme. În continuare Guvernul ezită să finanțeze acest proiect. Din acest motiv, cred că ar fi mai mult decât util ca domnul ministru Constantin să-și facă puțin timp în agendă, dacă tot va fi prezent la Arad, și să participe la o dezbatere, împreună cu cetățenii acestui oraș, pentru a se convinge singur de necesitatea rezolvării acestei probleme”, a mai declarat Adrian Nițu, vicepreședinte al PNL Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.