Lizica Mihuţ a CÂŞTIGAT PROCESUL cu Aurel Ardelean şi UVVG. I s-au cerut 60.000 de EURO pentru trei articole!

Lizica Mihuţ a CÂŞTIGAT PROCESUL cu Aurel Ardelean şi UVVG. I s-au cerut 60.000 de EURO pentru trei articole!

Aproape cinci ani s-a judecat Lizica Mihuţ – de această dată în calitate de ziarist, nu de rector al Universităţii Aurel Vlaicu din Arad (la vremea respectivă) – cu Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi instituţia de învăţământ superior condusă de acesta, pentru trei articole publicate în ziarul „Observator arădean”.

Aurel Ardelean şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) i-au solicitat Lizicăi Mihuţ nu mai puţin de 300.000 de lei (care atunci însemnau 60.000 de euro) pentru articolele publicate, pe care le-au considerat „defăimătoare”, „calomniatoare” şi „insultătoare”. Că nu au fost aşa reiese din Decizia nr. 631/22.10.2015 a Curţii de Apel Craiova (procesul a fost strămutat acolo la cererea reclamanţilor!), care este definitivă şi irevocabilă, şi prin care s-a respins acţiunea lui Ardelean şi a UVVG ca fiind „nefondată”, după epuizarea tuturor căilor de atac.

Acum, cu decizia în mână, Lizica Mihuţ a declarat că nu are nici un fel de pretenţii de la Aurel Ardelean şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, care vor trebui să plătească doar cheltuielile de judecată, aşa după cum a stabilit instanţa.

Alături de avocatul său, Ştefan Popescu, Lizica Mihuţ a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să pună punct litigiului cu Aurel Ardelean şi UVVG. „Nu avem nici un fel de pretenţie, dorim să încheiem odată pentru totdeauna acest litigiu. Nu am nici un fel de resentimente şi îmi doresc să se încheie toată această poveste”, a declarat Lizica Mihuţ.

Decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei poate fi privită, în acest caz, şi ca o victorie a libertăţii de exprimare, care nu a depăşit, în cele trei articole incriminate, limita judecăţilor de valoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.