Locul de muncă unde e IMPOSIBIL să stai peste program: La sfârşitul zilei, birourile DISPAR!

Locul de muncă unde e IMPOSIBIL să stai peste program: La sfârşitul zilei, birourile DISPAR!

Cine nu și-ar dori să lucreze la o firmă unde munca peste program este imposibilă? Deja ați pufnit gândindu-vă că un asemenea loc nu există!

Ei bine, aflați că la Amsterdam un astfel de loc de muncă este cât se poate de real! Ce-i drept, ideea a aparținut unei firme de arhitectură, care într-un efort de a pune capăt surmenajului și de a oferi echilibru la locul de muncă a dezvoltat un sistem care face ca, printr-o simplă apăsare de buton, toate birourile să dispară la 18.00 fix, în fiecare zi. Ba mai mult, locul se transformă într-un spațiu deschis pentru yoga, dans și alte activități creative.

În timpul zilei, acest biroul de ahitectură al Heldergroen din Amsterdam arată ca un spaţiu obişnuit de lucru. La ora 18 fix, cineva apasă pe un buton şi toate birourile sunt ridicate în tavan.

Birourile au atașate cabluri industriale din oțel rezistente, care le permit să se retragă în tavan. De altfel, tot mobilierul de birou este pe roți, astfel că totul este mobil și ușor de ascuns în momentul în care ceasul bate ora șase. În timp ce majoritatea spațiilor dedicate firmelor sunt concepute pentru a-i face pe angajați să stea până târziu la lucru, biroul Heldergroen face clar diferența între orele de muncă și timpul liber, încurajându-și angajații să-și trăiască viața în afara muncii.

http://www.youtube.com/watch?v=QwGN4IQFg88

Foto: shareoi.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.