LOVITURĂ de PROPORŢII pentru două MAGAZINE CELEBRE din MALL! Ce a IEŞIT LA IVEALĂ

LOVITURĂ de PROPORŢII pentru două MAGAZINE CELEBRE din MALL! Ce a IEŞIT LA IVEALĂ

Două dintre cele mai populare magazine din Atrium Mall, H&M și C&A, se confruntă cu probleme de imagine.

Un detectiv a declarat că ambalajele unor produsele vestimentare comercializate în cele două magazine sunt fabricate de puşcăriaşi, într-o închisoare din China în care a fost şi el deţinut.

Peter Humphrey, citat de Financial Times și Quartz, a declarat că în respectiva închisoare se derula o afacere. „Era o afacere. Deţinuţii lucrau pentru companii producătoare de haine”,  a spus Humphrey.

„Prizionerii munceau în sala comună. Aceştia făceau părţi din ambalaje. Am cunoscut branduri precum 3M, C&A sau H&M. Asta este responsabilitate socială a companiilor? Sau poate firmele nu cunoşteau faptul că produsele sale erau realizate într-o închisoare din China? Străinii care munceau erau fie africani, fie asiatici fără bani de la familie şi nicio altă metodă de strânge bani pentru a cumpăra produse igienice sau snacks-uri. Se lucra la bucată – 100 din asta, 1000 din altceva. Toată ziua lucrau şi câştigau în jur de 13,5 lire pe lună”, a declarat Humphrey în Financial Times.

De remarcat, că munca în închisoare nu încalcă regulile Organizaţiei Internaţionale a Muncii, dar multe branduri internaţionale – între care H&M și C&A – nu permit ca produsele lor să fie realizate în penitenciare.

Trebuie spus că, deşi deţinuţii ar fi realizat produse pentru cele două branduri, H&M și C&A ar putea să nu ştie asta, din cauza faptului că au contracte de producţie cu firme din China care, la rândul lor, subcontractează altor firme.

Surse: Financial Times, Quartz

  1. folosesc mana de lucru ieftina. in unele tari firmele mari de haine folosesc copii. trist dar asta e realitatea

    Raspunde
  2. si in Romania e la fel toate multinationalele sunt aici pentru ca pot da salarii de mizerie si fac profituri uriase

    Raspunde
  3. Noroc cu multinationalele , daca n-ar fi ele am ajunge in situatia celor din Teleorman ,Vaslui , cu somaj mare si saracie lucie .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.