LOVITURĂ DURĂ primită de Sorin Oprescu la o zi după ce a fost REȚINUT de procurorii DNA

LOVITURĂ DURĂ primită de Sorin Oprescu la o zi după ce a fost REȚINUT de procurorii DNA

La o zi după ce a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită, Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu mai primește o lovitură dură.

Regele Mihai a decis să-i retragă calitatea de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, a anunţat, luni, Casa Regală.

Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011.

Sorin Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui ordin, mai arată Casa Regală.

Primarul general al Capitalei a fost reținut pentru 30 de zile după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, sâmbătă seara, banii, provenind de la patru denunţători, fiind duşi la locuinţa primarului de şeful unei instituţii din Primărie.

Ulterior, 5.000 de euro din banii primiţi mită de Sorin Oprescu au fost găsiţi asupra sa, în trafic, iar o parte la locuinţa acestuia, din Ciolpani, potrivit anchetatorilor.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care orice firmă care dorea să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Foto: antena3.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.