LOVITURĂ GREA pentru șoferii români! Aceste mașini sunt DE DOMENIUL TRECUTULUI! Parlamentul A VOTAT!

LOVITURĂ GREA pentru șoferii români! Aceste mașini sunt DE DOMENIUL TRECUTULUI! Parlamentul A VOTAT!

Ceea ce nu au reușit autoritățile din România, au făcut oficialii de la Sofia.

Pentru a pune capăt abuzurilor generate de înmatricularea în Bulgaria a mașinilor din ţările vecine, Parlamentul bulgar a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor care nu au asigurare de Răspundere Civilă Auto.

Costul de câteva ori mai mic al înmatriculării şi al taxelor plătite de proprietarii de autoturisme la mână a două în Bulgaria, faţă de ţările vecine, a generat importante pierderi companiilor bulgare de asigurări auto.

În ultimii ani, peste 100 000 de automobile care circulă în România, Moldova şi Grecia au fost înmatriculate în Bulgaria, iar în cele mai multe dintre cazuri, proprietarii evită să se deplaseze anual în țara vecină pentru a-și reînnoi Asigurarea de răspunderea civilă auto. În cazul producerii unui incident de circulație pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi, Ministerul de interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor care nu au RCA.

În acest scop Fondul de garanție va verifica periodic automobilele cu asigurarea obligatorie expirată, va trimite informația poliției rutiere care va anula înmatricularea respectivă.

Proprietarii străini vor putea evita problemele, reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni, companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de polițe RCA și Casco.

Companiile de asigurări au întocmit, deja, o listă neagră a cetățenilor bulgari ce au înmatriculate pe numele lor sute de mașini.

Citește și: BOMBA care îi loveşte pe români. Aceste maşini vor fi SCOASE de pe şosele

https://newsar.ro/bomba-care-ii-loveste-pe-romani-aceste-masini-vor-fi-scoase-de-pe-sosele/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.