Lucian Riviş Tipei, consilier municipal PNL: „Primăria investeşte în modernizarea termoficării”

Lucian Riviş Tipei, consilier municipal PNL: „Primăria investeşte în modernizarea termoficării”

Consilierul municipal liberal Lucian Riviş-Tipei subliniază faptul că Primăria Arad are în vedere investiţii legate de reţeaua de termoficare a oraşului.

„Este clar faptul că viitorul – soluţia pe termen lung – este o termoficare centralizată, nu una individuală. Şi ca acest gen de termoficare să fie funcţional, trebuie modernizat. Primăria investeşte în modernizarea sistemului de termoficare, ca o componentă de bază a investiţiilor, alături de celelalte domenii: drumuri, educaţie, sănătate”, a declarat Lucian Tipei.

Consilierul liberal a dat şi un exemplu concret, dovadă a intenţiilor municipalităţii de a investi în termoficarea Aradului.

„Punctul termic de pe strada Miron Costin este în plin proces de modernizare, acolo urmând să funcţioneze 7 module termice automatizate. Ca un prim câştig, se reduc pierderile la distribuţie cu aproximativ 20%, pierderile tinzând spre 0%. În acelaşi timp, este şi o măsură de redimensionare a personalului, implicit de o reducere a costurilor privind fondul de salarii. Investiţia, în valoare de aproximativ cinci milioane de lei, face parte din Programul naţional de termoficare 2006-2020, unde contribuţia Primăriei este substanţială, iar diferenţa fiind asigurată din fonduri guvernamentale”, a precizat Lucian Riviş-Tipei, care a subliniat că astfel de investiţii, pentru modernizarea termoficării, vor continua, pentru a pregăti cum trebuie sezonul de iarnă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.