Lucrări de igienizare la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Lucrări de igienizare la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad

Clădirea în care funcționează Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost recent igienizată, aici având loc lucrări de zugrăvire și vopsire, iar pe jos a fost montat linoleum antibacterian medical.

Banii pentru lucrări au provenit atât din sponsorizări cât și din surse proprii ale spitalului.

„De curând au fost finalizate lucrările de igienizare, fapt ce ne bucură nespus de mult. Aceste lucrări au fost binevenite atât pentru noi, cadrele medicale, cât și pentru pacienții care ne calcă pragul. Au fost igienizate atât cabinetele și sălile de consultații cât și holurile și grupurile sanitare”, a declarat, dr. Paraschiva Cincă, medicul coordonator al Dispensarului TBC.

În prezent se lucrează la o sală de consultații pentru copii cu circuite medicale distincte față de bolnavii cu tuberculoză.

„Ne bucurăm că am putut realiza aceste lucrări atât din surse proprii cât și cu ajutorul sponsorilor. Mai mult decât atât, am reușit să găsim o soluție pentru a amenaja, în cadrul dispensarului, o sală pentru consultații copii, prevăzută cu circuite medicale diferite de cele ale bolnavilor de tuberculoză. Pe viitor ne dorim să reabilităm fațada și subsolul clădirii și să dotăm dispensarul cu aparatura necesară. Mulțumim și Primăriei Arad, care realizează investiții în clădirile care aparțin de municipalitate”, a declarat Carmen Lucuța, managerul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Dispensarul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este singura unitate medicală din județul nostru care asigură atât consultații de specialitate dar și consilierea pacienților bolnavi de tuberculoză. De asemenea, tot Dispensarul TBC este cel care monitorizează și evaluează periodic arădenii diagnosticați cu tuberculoză.

Zilnic aproximativ 70 de persoane trec pragul unității medicale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.