Lucrări de reabilitare „de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se pot face”, la Colegiului Economic. Cât costă investiția

Lucrări de reabilitare „de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se pot face”, la Colegiului Economic. Cât costă investiția

Contractul de finanţare  al obiectivului de investiţie „Reabilitare Colegiul Economic”, a fost semnat astăzi, în prezenţa primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a directorului Colegiului Economic, Monica Băltăreţu şi a şefului Serviciului Investiţii, Lucia Giurgiu.

Administraţia locală speră ca cel târziu în toamna anului viitor să înceapă efectiv lucrările de reabilitare de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se pot face, a ţinut să sublinieze primarul Gheorghe Falcă.

Este vorba despre o investiţie totală de 18.241.315,57 lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi o contribuţie din bugetul local de 707.083,06 lei.

„Pe durata celor 12 luni, cât este perioada de execuţie a proiectului, se va interveni la nivelul arhitecturii clădirii prin lucrări de reabilitare şi consolidare a corpului de clădire existent, prin investiţii în amenajarea interioară si exterioară a spaţiilor şi în reorganizarea funcţiunilor existente pentru a satisface normele în vigoare, va fi refăcută învelitoarea întregii clădiri înlocuind țigla ceramică și tabla zincată cu una nouă, se va amplasa în curtea interioară un lift pentru persoanele cu dizabilităţi şi tot în curtea şcolii se va amenja un teren de baschet şi vor fi amplasate diferite aparate pentru gimnastică de relaxare. Cât priveşte reabilitarea termică aceasta va presupune schimbarea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie de lemn triplu-stratificat, dar şi termoizolări ale demisolului şi planşeului peste etaj. Se va interveni şi la nivelul ornamentelor de ipsos de pe fațade, cele lipsă sau deteriorate completându-se cu elemente noi. Nu în ultimul rând prin soluția propusă în cazul reabilitării tuturor instalaţiilor de utilităţi au fost tratate și problemele privind autorizarea de funcționare a imobilului”, se arată într-un comunicat de presă a Primăriei.

Municipalitatea informează că, la capitolul dotări se are în vedere o investiţie estimată la peste un milion de lei care cuprinde obiecte de mobilier pentru sălile de laborator și cabinetele specializate fiecărui profil, precum și pentru sălile de studiu multidisciplinare și cabinetul psihologic. Bucătăria va fi dotată cu o întreagă gamă de aparate și mașini pentru gătit. Pentru grupurile sociale s-au prevăzut toate obiectele de mobilier și sanitare necesare asigurării unui confort și igienă personală inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Aşteptăm acest moment de foarte mult timp, eu de cel puţin 18 ani de când mă aflu la conducerea Colegiului Economic. Sperăm să ne descurcăm, normal că nu va fi uşor să asigurăm celor peste 800 de elevi condiţii normale de desfăşurare a cursurilor pe timpul lucrărilor de reabilitare. Vom găsi o cale. Închei prin a mulţumi Primăriei municipiului Arad pentru sprijinul acordat la realizarea acestei ample lucrări de investiţii”, a punctat Monica Băltăreţu, directorul Colegiului Economic.

În 2019, odată cu finalizarea reabilitării Colegiului Economic, a Colegiului Naţional «Elena Ghiba Birta» şi a întregului bulevard General Dragalina, vom încheia de fapt modernizarea uneia dintre cele mai importante axe, de la nivelul municipiului Arad, atât din punct de vedere istoric, cât şi arhitectural, a concluzionat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.