Lucrări de REABILITARE TERMICĂ la o grădiniță și trei școli din Arad

Lucrări de REABILITARE TERMICĂ la o grădiniță și trei școli din Arad

Patru unităţi de învăţământ din municipiul Arad vor fi reabilitate termic în acest an. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinute miercuri, 21 martie 2018.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea”(str. Ilarion Felea), Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan”(str. Conduraşilor), Şcoala Gimnazială „Aron Cotruş” (str. Ardealului) şi Grădiniţa PP 8 (str. Anton Pann), unde cel mai probabil în această vară vor începe lucrările de reabilitare termică.

Învestiţiile administraţiei locale în sistemul educaţional continuă şi în 2018. Suntem în faza de semnare a contractului de finanţare pentru reabilitarea termică a patru unităţi de învăţămând din municipiu, investiţii care vor completa lungul şir de lucrări importante realizate până acum la nivelul mai multor licee, colegii sau şcoli din Arad. Urmează procedurile pentru desemnarea constructorului, iar în această vară vom da drumul lucrărilor, a declarat  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Iată că munca noastră de ani de zile este încununată prin semnarea acestor contracte de finanţare. Vorbim despre reabilitarea termică a unor corpuri de clădire aparţinând sediilor centrale a patru unităţi de învăţământ din municipiu. Dacă până acum am derulat investiţii la nivelul şcolilor din zonele centrale ale oraşului, iată că în acest caz vorbim despre lucrări realizate la şcoli de cartier, care sunt la fel de importante pentru noi ca şi primele”a afirmat  Lucia Girgiu, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Arad.  

Lucrările propuse prin proiectele de reabilitare termică sunt:

– Anvelopare faţade cu polistiren expandat având 10 cm grosime şi finisare cu tencuială structurată colorată;

– Anvelopare socluri cu polistiren extrudat de 10 cm grosime şi finisare cu tencuială structurată;

– Înlocuire tâmplătie lemn cu tâmplărie PVC;

– Termoizolare glafuri exterioare la goluri tâmplărie cu polistiren expandat de 2 cm şi tencuială structurată.

– Înlocuire glafuri la exteriorul şi interiorul ferestrelor, din tablă la exterior si din PVC la interior;

– Reparaţii şi înlocuiri elemente şarpantă din lemn, deteriorate;

– Înlocuire învelitoare, jgheaburi şi burlane la clădirile cu acoperiş tip şarpantă;

– Termoizolare şi hidroizolare acoperişuri de tip terasa ;

– Termoizolare planşeu la ultimul nivel la clădirile cu acoperiş şarpantă;

– Realizare rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi;

– Remedieri zugrăveli interioare în zonele de intervenție ;

– Realizare trotuar de protecție clădiri.

„Lucrările de reabilitare termică au rolul de a conduce la o îmbunătăţire a confortului termic şi de reducere a facturilor la căldură. Noi, anul acesta, ar trebui să terminăm aceste lucrări, ca din toamna viitoare să resimţiţi în factură acea scădere de costuri. Cu toate că nu sunt lucrări foarte complicate, nu vom reuşi să le finalizăm înainte de începere anului şcolar 2018-2019, astfel că vom lua toate măsurile ca programul elevilor să nu fie afectat.  Mai  presus de orice siguranţa lor va fi pentru noi o prioritate”, a  completat Lucia Girgiu, şef Serviciu Investiţii în cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Primăria informează că investiţile se derulează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2018 după cum urmează:

  • GRĂDINIȚA PP8 ARAD, str. Anton Pann

Valoare totală obiectiv de investiție: 684.494,00 lei cu TVA

Valoare contract de finanțare: 625.955,00 lei cu TVA

Valoare cofinanțare din bugetul local: 37.170,00 lei cu TVA

Durata de realizare: 4 luni

  • ŞCOALA GIMNAZIALĂ „ILARION FELEA”, str. Ilarion Felea

Valoare totală obiectiv de investiţie: 1.600.707,00 lei

Valoare Contract de Finanţare: 1.446.906,00 lei

Valoare cofinanţare din Bugetul Local: 134.720,00 lei

Durata de realizare: 180 zile

Doresc să mulţumesc administraţiei publice pentru implicare, atât în ceea ce priveşte această investiţie cât şi în derularea în cele mai bune condiţii a Programului Masă Caldă pentru elevi“, a declarat Sofia Mladin, directorul Şcolii Gimnaziale Ilarion Felea.

  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IOSIF MOLDOVAN”, str. Condurașilor

Valoare totală obiectiv de investiție: 688.370,00 lei;

Valoare contract finanțare: 592.043,00 lei;

Valoare cofinanțare din bugetul local: 71.294,00 lei;

Durata de realizate: 120 de zile.

Este a treia investiţie de care beneficiem în ultimii patru ani. Mai intâi a fost reabilitată clădirea în care funcţionează grădiniţa PP4, aparţinătoare şcolii noastre, apoi administraţia locală a construit o sală de sport ultramodernă, iar pentru tot ce înseamnă dotări interioare, am primit o finanţare foarte importantă de la Primărie acum doi ani de zile. Îi lipseşte poate doar o pardoseală de parchet pentru a putea rivaliza cu Sala Polivalentă, spune Mandache Gheorghe, directorul Liceului cu program sportiv.

  • ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ARON COTRUȘ”, str. Ardealului

Valoare totală obiectiv de investiție: 1.324.264 lei

Valoare contract de finanțare: 1.215.758 lei

Valoare cofinanțare din bugetul local: 83.473 lei

Durata de realizare: 120 zile

„Vreau şi eu să vă mulţumesc pentru implicare. Ne mândrim cu o sală de sport foarte frumoasă, cu pardoseală de parchet,  apreciată de toţi cei care practică diverse activităţi sportive în incinta ei. În ceea ce priveşte investiţia ce urmează să se realizeze la nivelul clădirii de pe  strada Ardealului, putem spune că este una mai mult decât binevenită având în vedere faptul că este o clădire veche, construită în 1916, unde tot cu ajutorul Primăriei am reuşit să  refacem interiorul şi sistemul de încălzire. Dacă se va realiza şi anveloparea termică, putem spune că va fi o clădire care va respecta întru totul standardele cerute. Mulţumim penru sprijin administraţiei locale şi ne bucurăm că de această dată ne-am aflat pe lista câştigătorilor, a declarat Daniel Tocoianu, directorul Şcolii Gimnaziale „Aron Cotruş”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.