Lucrările trec, gropile rămân! USR Arad solicită acoperirea șanțurilor lăsate în urma săpăturilor din oraș

Lucrările trec, gropile rămân! USR Arad solicită acoperirea șanțurilor lăsate în  urma săpăturilor din oraș

Deși Primăria a dat asigurări că toate neajunsurile cauzate de lucrările care i-au supus și îi supun încă pe arădeni la stres și probleme vor fi soluționate, gropile din asfalt persistă în anumite zone și la două săptămâni după finalizarea lucrărilor.

Potrivit USR Arad, deși au avut la dispoziție o vară întreagă, constructorii și beneficiarii lucrărilor au decis să demareze săpăturile odată cu începerea anului școlar, atunci când disconfortul produs locuitorilor este maxim. În același registru, întârzie nejustificat asfaltarea străzilor unde s-a decupat asfaltul, lăsând denivelări care pun la grea încercare nervii și buzunarul șoferilor și nu numai.

Toate acestea sunt în contradicție cu reglementările locale adoptate tocmai de actuala administrație Falcă, în speță Regulamentul privind avizarea, executarea, urmărirea şi recepţionarea calitativă a lucrărilor edilitar-gospodăreşti (carosabil, trotuare, platforme, alei şi zone verzi) din municipiul Arad, care dispune la articolul 12, aliniatul (2): Refacerea la forma iniţială a spaţiilor afectate se realizează prin grija constructorului în maxim 72 de ore de la finalizarea lucrării avizate prin avizul de săpătură. Obligația de a verifica și impune respectarea acestor prevederi revine conform articolului 13 din același regulament Poliției Locale, instituție care prin rolul pur decorativ pe care îl joacă își dovedește din nou incompetența și inutilitatea, spun cei de la USR Arad.

Vlad Botoș, președinte USR Arad: Administrația locală dă asigurări că va fi bine, că se va ocupa să fie rezolvate toate reclamațiile și nemulțumirile arădenilor generate de acest subiect. Din păcate totul a rămas la nivel de vorbe și bune intenții, ca de obicei. Reguli elementare de protecția muncii și legate de organizarea de șantier sunt încălcate în continuare. Un oraș civilizat nu ar accepta un asemenea tratament la adresa locuitorilor săi. Reglementările adoptate sunt formale, nimeni nu le aplică și în consecință avem de înghițit praf, blocaje în trafic și uzură nemeritată pentru mașinile cu care circulăm. Cred cu tărie că avem nevoie în Arad de o nouă conducere, care să facă mai mult și bine și în același timp să vorbeasca mai puțin.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.