Lucrul care îi ține pe SOLDAȚI mereu ÎN ALERTĂ: Nu le mai trebuie nici mâncare, nici somn!

Lucrul care îi ține pe SOLDAȚI mereu ÎN ALERTĂ: Nu le mai trebuie nici mâncare, nici somn!

Sunt oameni ca oricare alții, însă, pentru a rămâne alerţi, chiar dacă nu dorm, soldaţii sirieni folosesc un medicament care în multe ţări ale lumii este interzis. Datorită substanțelor din acest medicament, ei pot lupta mai multe ore, fără a se simţi obosiţi. În plus, atunci când sunt capturaţi, pot fi torturaţi ore în şir fără a simţi durere.

Conceput în anii ’60 ca un tratament pentru depresie, medicamentul care le este administrat soldaților sirieni (Captagon) a fost intezis în cea mai mare parte a lumii până în anii ’80, din cauza dependenței puternice pe care o dă, scrie Medical Daily.

Captagon acţionează ca și amfetaminele, dând o senzaţie euforică, făcându-i pe cei care şi-l administrează mai vorbăreţi, anulând senzaţia de foame şi nevoia de somn.

În afară de dependenţă, Captagon face ca vederea să fie înceţoşată, dă o stare de nervozitate, face ca în urechi să se audă un zgomot, apar tremurături şi, în cazuri rare, halucinaţii şi chiar schimbări la nivel mental. În caz de supradozaj, cel în cauză poate leşina, pot apărea convulsiile, febră şi stare de vomă.

Pentru că este ieftin, Captagon a devenit extrem de popular în Siria, inclusiv printre civilii care trăiesc în zonele de război.

Siria a devenit nu numai cel mai mare consumator de Captagon, ci şi cel mai mare producător.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.