Lucrul pe care ar trebui să-l ştie toţi fumătorii!

Lucrul pe care ar trebui să-l ştie toţi fumătorii!

Mulți dintre fumători încearcă să renunțe la acest viciu, însă, din lipsă de voință, prea puțini reușesc.

Dorind să vină în ajutorul acestora, cercetătorii de la Universitatea din Haifa (Israel) au efectuat un studiu pentru a vedea dacă există vreun supliment care să-i ajute pe cei care vor cu tot dinadinsul să renunțe la țigări.

Pornind de la ideea că fumatul reduce nivelul de acizi graşi esenţiali din creier, în special a celor de tipul Omega 3, oamenii de știință au oferit, în cadrul studiului, zilnic, timp de o lună, suplimente cu acizi grași Omega 3 unora dintre fumători, iar unei alte categorii i-au fost administrate capsule placebo.

La finalul studiului, s-a observat că fumătorii care au primit zilnic suplimente cu acizi graşi Omega 3 şi-au redus cu 11% nevoia de a fuma (echivalentul a două ţigări), în comparaţie cu fumătorii care au primit capsule placebo.

Acizii graşi Omega 3 pot reduce nevoia fumătorilor de nicotină, este concluzia cercetătorilor israelieni, iar suplimentele cu acizi graşi Omega 3 îi pot ajuta pe fumători să se lase de acest viciu.

Deficiențele de Omega 3 afectează structura celulelor nervoase şi poate întrerupe conexiunea între neuroni în zona cerebrală implicată în senzaţiile de plăcere şi satisfacţie.

„Substanţele din medicamentele folosite în prezent pentru renunţarea la fumat nu sunt foarte eficiente şi au efecte adverse care nu sunt uşor de suportat. Studiul de față arată că acizii graşi Omega 3, care sunt un supliment accesibil şi aproape fără efecte secundare, reduc semnificativ nevoia de a fuma”, a precizat dr. Sharon Rabinovitz Shenkar, unul dintre cercetători.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.