Lucrul pe care NU L-AI ȘTIUT până acum despre SOLITAIRE! Și când te gândești că INVENTATORUL său NU A PRIMIT NICIUN BAN…

Lucrul pe care NU L-AI ȘTIUT până acum despre SOLITAIRE! Și când te gândești că INVENTATORUL său NU A PRIMIT NICIUN BAN…

Celebrul joc de cărţi, preinstalat pe majoritatea calculatoarelor care funcţionează cu Windows – Solitaire – a fost dezvoltat de un stagiar american pe nume Wes Cherry. Deși, pentru mulți dintre cel care-l joacă, Solitaire nu este decât un mijloc prin care se omoară timpul liber, acesta îndeplinește și o funcție pedagogică.

Deși puțini știu, jocul a fost creat cu scopul de a învăța utilizatorii să folosească mouse-ul. Inspirat din jocul tradiţional, Solitaire constă în aranjarea a patru coloane de cărţi, fiecare de aceeaşi culoare, de la rege la as, trecând printr-o grămadă de „cărți”. Acest lucru se face prin recurgerea la click dreapta, click stânga şi la rotița de alunecare a glisorului.

Softul a fost pus la punct în anul 1989 pentru Windows 3 (unde exista deja Minesweepper) și se pare că dezvoltatorul lui, Wes Cherry nu a primit niciun drept pentru creaţia sa, în pofida celor 4 milioane de copii vândute încă din primul an.

Foto: infobarrel.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.