Mafioții sunt oameni sensibili, altruiști și mai orientați spre familie decât alți infractori

Mafioții sunt oameni sensibili, altruiști și mai orientați spre familie decât alți infractori

Mafioții sunt mai sensibili, mai altruiști și mai orientați spre familie decât alți infractori, potrivit unui studiu realizat în rândul deținuților dintr-o închisoare din Palermo (Sicilia), iar spre deosebire de ceilalți deținuți violenți, infractorii care au legături cu mafia nu sunt psihopați.

De asemenea, mafioții au tendința de a-și împărți viața în două: pe de-o parte, activitățile lor penale, iar pe de alta, sentimentele față de rude și prieteni.

Aproximativ jumătate dintre mafioții chestionați se află în închisoare pentru infracțiuni violente, un sfert au comis crime, iar restul au fost condamnați pentru infracțiuni cum ar fi răpirea, traficul de droguri și fraudă.

Mai mult, în timpul interviurilor, mafioții și-au exprimat de multe ori preocuparea pentru copiii și familiile lor, cărora nu au încetat să le scrie și pe care le sună mereu. Totodată, ei au părut mai puțin susceptibili de a avea probleme de dependență în comparație cu ceilalți deținuți.

Cercetătorii italieni au analizat răspunsurile a 30 de mafioți și 39 de persoane condamnate pentru alte infracțiuni, iar subiecții au fost analizați psihologic.

Cei care primesc un scor de peste 30 sunt considerați psihopați, însă nici unul dintre membrii mafiei participanți la studiu nu a depășit acest scor.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista „Discovery”.

Sursa: Agerpres/Foto: retroonline.it

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.