Măicuța Anghelina fost comemorată la Bezdin

Măicuța Anghelina fost comemorată la Bezdin

Micuțul cimitir al Mănăstirii Ortodoxe Sârbe de la Bezdin a fost plin de credincioși, duminică, 25 octombrie 2015, atunci când a fost comemorată Măicuța Anghelina, fosta stareță a mănăstirii. Membri ai familiei Măicuței, apropiați sau simpli credincioși au ținut să fie prezenți la Parastasul de un an de când fosta stareță a trecut în neființă. P.S. Episcopul Luchian, episcopul sărbilor din România și Ungaria, l-a delegat la acest eveniment important pentru comunitatea sârbă din Arad pe călugărul Inochentie Lukin, acesta ținând slujba de comemorare alături de călugării Kiril și Emilian, de la Mănăstirea Bezdin. De la eveniment nu a lipsit nici pr. Ocnean Plavsics, protopopul Bisericii Ortodoxe Sârbe din Arad.

După efectuarea slujbei de comemorare cei prezenți au fost invitați de către gazde la parastasul ținut în trapeza mănăstirii, unul dintre cele mai vechi locașe de cult ortodox din Arad și România (a fost ridicată în anul 1539).

Ar mai fi de spus doar că Măicuța Anghelina a fost Maica Stareță a mănăstirii peste 25 de ani, după cei trei ani petrecuți la o altă mănăstire din fosta Yugoslavie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.