În mandatul lui Cionca, Aradul vrea să se înfrățească cu … Aradul! Cum e POSIBIL

În mandatul lui Cionca, Aradul vrea să se înfrățească cu … Aradul! Cum e POSIBIL

Întâlnire importantă, în această dimineață, la Consiliul Județean Arad, între președintele Iustin Cionca și Excelenţa Sa Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel în România, prezent la Arad pentru sărbătorirea a 300 de ani de la atestarea comunității evreiești locale.

În cadrul discuțiilor, președintele Iustin Cionca a prezentat Zona Liberă Arad – Curtici și preocupările Consiliului Județean în dezvoltarea activităților culturale comune, prin intermediul unor asociații și instituții din Israel.

De asemenea, trebuie spus că în cadrul Euroregiunii DKMT (Dunăre-Criș-Mureș-Tisa), Consiliul Județean va coordona consorțiul cultural Activarium. Acesta are ca obiectiv realizarea unui calendar cultural comun în șase județe din România, Ungaria și Serbia pentru pregătirea anului 2021, atunci când două orașe din Euroregiune vor fi capitale europene a culturii.

„Vizita Excelenţei Sale Tamar Samash ne-a oferit prilejul să readucem în discuţie dorinţa noastră de a ne înfrăţi cu localitatea Arad din Israel. Am pus în discuţie şi acest obiectiv şi altele importante pentru dezvoltarea judeţului nostru. Sunt impresionat de deschiderea Excelenţei Sale faţă de parteneriatele pe care le-am propus şi i-am prezentat invitaţia de a reveni la Arad pentru cunoaşterea unor obiective cu potenţial turistic în judeţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Iustin Cionca va participa în perioada 12 – 14 septembrie la evenimentele organizate de comunitatea evreilor din Arad.

Prezenți la Arad, oficialii din Israel au vizitat o expoziţie tematică organizată de Complexul Muzeal Arad în holul Consiliului Judeţean, în semn de omagiu adus celor 300 de ani de la atestarea comunităţii evreieşti din Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.