Manifestările spirituale Filocalia 2017

Manifestările spirituale Filocalia 2017
În cadrul manifestărilor Filocalia 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, va avea loc o primă conferință publică sub genericul „Să citim și să învățăm împreună Biblia. Cartea Apocalipsei”.
Evenimentul va avea loc duminică, 12 martie 2017, la Sala „Ferdinand” a Primăriei Aradului. Invitat special este Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Între domeniile de competență ale Părintelui Tofană amintim Isagogia Noului Testament, Teologia ioaneică, Teologia paulină pastorală și Epistola către Evrei.
Pregătirea sa academică, spirituală și pastoral-misionară i-a adus încredințarea responsabilității unor anumite posturi şi funcţii importante în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a Universității Babeş-Bolyai, a unor Comisii de dialog interconfesional, a unor centre de studii biblice, a unor organizaţii profesionale şi seminarii. Numărul cărţilor publicate este impresionant, ele scot în evidenţă capacitatea autorului de a dezbate teme foarte diverse, cu elemente de noutate pentru mulţi cititori, cu concluzii care arată faptul că învăţăturile creştine sunt perene, că interpretarea lor este dinamică, că pot trezi interesul fiecărei generaţii pentru a descoperi în ele suficiente repere ce călăuzesc la adevărata cunoaştere a sensului vieţii. Părintele Tofană este director adjunct al Centrului de Studii Biblice al Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.
Manifestarea filocalică este organizată de Arhiepiscopia Aradului, Consliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Primăria Aradului. Conferința va începe la ora 18:00.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial
Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.