MAREA REABILITARE a drumurilor județene. Ce trasee sunt vizate

MAREA REABILITARE a drumurilor județene. Ce trasee sunt vizate

Consiliul Județean Arad încearcă să rezolve din fonduri proprii și cu ajutorul finanțărilor europene problema drumurilor pe care le administrează. Este vorba, potrivit lui Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, de o rețea de aproximativ 1000 de kilometri de drumuri județene, cu o infrastructură datând din anii 70 – 80.

„Vom încerca să reabilităm cât mai multe drumuri, nu să le peticim”, a subliniat Sergiu Bîlcea.

Conform vicepreședintelui CJA, începând din primăvară, atunci când vremea o va permite, va demara, din fonduri proprii, reabilitarea drumurilor Sântana – Pâncota și Pâncota – Seleuș, „care vor constitui o variantă pentru locuitorii din nordul județului până la finalizarea lucrărilor pe drumul Arad – Șiria – Pâncota – Buteni”.

Alte trasee care intră la finanțare sunt Neudorf – limită cu județul Timiș, unde va demara licitația pentru începerea lucrărilor, Sintea Mare – Șepreuș – Cermei, caz în care se lucrează la documentația de reabilitare, și Curtici – Macea – Sânmartin – Socodor, unde sunt în lucru documentațiile pentru accesarea de fonduri pe programul transfrontalier RO – HU.

Tot pe programe cu finanțare externă, CJA va depune până la sfârșitul lunii decembrie documentația pentru o nouă legătură cu județul Timiș, pe traseul Sâmpetru German – Gelu. Traseul persupune realizarea unui drum de 7 kilometri în județul Arad și de 25 de kilometri în județul Timiș. „Noi am finalizat documentația ce ține de Arad iar acum depinde foarte mult de colegii noștri din Timiș, să finalizeze și ei documentația și să depunem proiectul pe Programul Operațional Regional”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Un al traseu propus spre reabilitare este Mișca – Apateu – Berechiu, pentru care Consiliul Județean Arad va depune un proiect de finanțare prin PNDL.

  1. Sper ca lucrarile sa fie de calitate,,fiti exigenţi cu asfaltatorul,

    Raspunde
  2. De ce nu se amintește niciodată de drumul judetean dintre Seleuș și Șicula? Este considerat doar un traseu de încercare a rezistenței Jeepp-urilor, sau a tractoarelor? Hai să fim serioși , deja cei din zona Șicula ce vin pe ruta Arad-Șiria- Pâncota- Șicula, când ajung la Seleuș preferă ruta ocolitoare prin Seleuș-Ineu-Șicula, ocol de vreo 18 Km.. După cum se observă și dedata asta acest drum este lăsat de izbeliște, rușine !

    Raspunde
  3. Inainte oamenii faceau ceva si apoi se laudau, acum este mai rau, din lipsa de idei, viziune, solutii, Bilcea odata la 2 luni ne aminteste de drumurile care se vor repara, moderniza! Fapte vrem ca de minciuni suntem satui!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.