Marin Crişan: „Patronatul Român aşteaptă de la noul preşedinte pragmatism şi normalitate”

Marin Crişan: „Patronatul Român aşteaptă de la noul preşedinte pragmatism şi normalitate”

Confederaţia Patronatul Român (CPR) îl felicită pe noul preşedinte al României, Klaus Werner Iahannis, şi aşteaptă ca acesta să dovedească, prin pragmatism, că intenţiile enunţate vor deveni realitate, că va găsi, cât mai repede, căile de a aduce împreună toate forţele interesate de progresul ţării, informează Marin Crişan, preşedintele filialei arădene a CPR.

Acesta a transmis şi mesajul pe care Gheorghe Naghiu, preşedintele Confederaţiei Patronatul Român (CPR), le-a făcut ca urmare a alegerii noului preşedinte: „Toţi membrii Confederaţiei Patronatul Român sunt convinşi că victoria în alegeri atrage o mare responsabilitate pentru viitorul poporului nostru şi a căii sale europene. Pentru domnul Iohannis nu va fi uşor să pună împreună toate forţele interesate de progresul ţării, de respectarea statului de drept, de o justiţie independentă, de bunăstare şi progres social. El va trebui să fie un integrator, un mediator veritabil. Contextul internaţional este îngrijorător, iar situaţia internă nu este deloc îmbucurătoare. Noul şef al statului trebuie să facă şi să se bazeze pe oamenii de bună-credinţă, indiferent de convingerile lor politice, şi să încurajeze statul, prin instituţiile sale, să penalizeze drastic toate actele de corupţie, toate faptele îndreptate împotriva dreptăţii sociale şi a evoluţiei economice fireşti. Aşteptăm ca domnul Iohannis să fie cel care să ţină cont de faptul că, fără încurajarea şi sprijinirea mediului de afaceri, România nu are cum să prospere, nu are cum să facă faţă provocărilor regionale şi globale”.

Măsuri de bun augur
Potrivit lui Marin Crişan, Colegiul Director al CPR este de părere că primele demersuri făcute de preşedintele ales, privind legea amnistiei şi graţierii, penalizarea responsabililor pentru evenimentele petrecute la secţiile de vot din diaspora, măsurile legislative referitoare la votul prin corespondenţă şi votul electronic, sunt de bun augur dar că acesta trebuie să fie doar începutul pentru repunerea ţării pe calea normalităţii.

„Klaus Iohannis a capacitat speranţa a milioane de români, sătui să o ducă tot mai prost, să fie înjosiţi, furaţi şi lipsiţi de perspectiva unei vieţi mai bune.Această speranţă trebuie confirmată. Nu dintr-o dată, nu peste noapte, ci în paşi cumpătaţi, ţinând cont de lege, dar ferm şi fără încetare. Lucrurile se îndreaptă din mers. Ţara nu se poate opri ca să fie aplicată nu ştim ce soluţie salvatoare”, se arată într-un comunicat de presă al CPR.

Totodată, organizaţia, reprezentativă la nivel naţional şi care cuprinde mai multe ramuri de activitate, subliniază rolul covârşitor al preşedintelui în creşterea prestigiului României, în punerea statului român pe poziţii de egalitate în dialogul cu naţiunile membre ale Uniunii Europene, cu aliaţii transatlantici şi cu ceilalţi reprezentanţi ai forurilor internaţionale din care face parte.

Conducerea CPR îl îndeamnă pe preşedintele ales să depună toate eforturile şi să se implice total, alături de toţi factorii instituţionali responsabili, dar şi de societatea civilă, pentru ca România să facă faţă viitoarelor provocări politice, economice şi sociale.

 CPR îi va reaminti lui Iohannis ce a declarat atunci când a fost ales
„În această noapte, datorită vouă, începe o altfel de Românie. România pe care ne-o dorim nu este una a conflictului, nici una a răzbunării. Votul şi cuvândul vostru au pus temelia ei. Haideţi ca prima cărămidă pe care o aşezăm pe acest edificiu să fie una trainică ! Votul nostru a fost şi rămâne unul pentru raţiune, pentru dialog şi responsabilitate. Avem ocazia de a-l demonstra şi în fapte!”, declara noul preşedinte imediat după confirmarea câştigării alegerilor.

CPR îi va reaminti lui Klaus Werner Iohannis, ori de câte ori va fi necesar, această declaraţie.

În acelaşi timp, toţi membrii săi, îşi declară deschis sprijinul pentru realizarea acestor deziderate, se arată în încheierea comunicatului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.