Marin Lupaş: „Îi cerem din nou primarului Falcă să nu mai fugă de responsabilitate”

Marin Lupaş: „Îi cerem din nou primarului Falcă să nu mai fugă de responsabilitate”

Consilierul municipal Marin Lupaş (foto) consideră că primarul Gheorghe Falcă continuă să aibă o obsesie legată de Guvern şi de guvernare.

El a declarat următoarele: „Constatăm că domnul Falcă nu poate să se apuce nici măcar să asfalteze un drum, fără să facă referire la Guvern. De altfel, nu poate să comunice nimic arădenilor fără să discute despre Guvern: ba se visează membru al viitorului Guvern, ba dă vina pe actualul Guvern pentru orice nereuşită a sa sau a administraţiei pe care o conduce. Credem că Aradul este un oraş cu resurse şi posibilităţi de dezvoltare, iar administraţia locală nu este o agenţie guvernamentală, care să se dezvolte doar cu bani de la Guvern. În ceea ce priveşte PNDL, suma la care face referire domnul primar este o alocare multianuală. Din păcate, administraţia pe care o conduce domnul Falcă nu a cheltuit nici suma de 400 000 de lei alocată anul trecut, care a fost reportată pentru acest an. Mai mult, este de notorietate faptul că anul trecut administraţia locală din Arad a cerut bani de la Guvern pentru cheltuieli care nu erau eligibile. În schimb, administraţiile locale din judeţul Arad au primit şi anul trecut şi anul acesta zeci de milioane de lei pentru dezvoltare, fără să se ţină cont de criteriul politic la alocarea banilor”.

Consilierul a mai adăugat faptul că: „Este bine ca fiecare să îşi facă treaba acolo unde a primit încrederea cetăţenilor. Primarul este cel care trebuie să se ocupe de starea drumurilor din municipiu şi să găsească soluţii pentru a finanţa lucrările. Guvernul trebuie să se ocupe de proiectele de infrastructură naţionale, şi ne bucurăm că lotul de autostradă Pecica – Arad va fi gata curând, astfel că Aradul va fi legat prin autostradă de occident. Îi cerem din nou primarului Falcă să nu mai fugă de responsabilitate şi să nu mai dea vina pe alţii pentru propriile eşecuri. Are suficiente probleme presante pe care trebuie să le rezolve: asfaltarea drumurilor, preţul mare al Gigacaloriei, datoriile uriaşe acumulate de CET, refacerea spaţiilor verzi, situaţia ştrandului, falimentul societăţilor din subordinea administraţiei locale, problema parcărilor şi multe altele. Dacă nu poate sau nu vrea să rezolve aceste probleme, ar fi mai cinstit să se retragă!”.

  1. Sinteti o mare dezamagire domnule lupas.pt maduta si caprar nu aveti reprosuri?aveam alte asteptari de la dvs

    Raspunde
  2. Din pacate pt. Lupas ceilalti consilieri ai PSD-ului sant mai degraba pro decat anti-Falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.