Marin Lupaş: „Ne-a fost băgat pe gât un contract de salubrizare întocmit într-un mod netransparent, cu multe anomalii”

Marin Lupaş: „Ne-a fost băgat pe gât un contract de salubrizare întocmit într-un mod netransparent, cu multe anomalii”

Lipsa de comunicare cu arădenii ar putea să afecteze grav serviciul public de salubrizare, susţine consilierul local independent Marin Lupaş.

Potrivit acestuia, primarul Gheorghe Falcă, influențând încă o dată aparatul Primăriei în favoarea propriilor interese, a utilizat un vechi tertip pentru a trece iarăși pe ultima sută de metri, un proiect foarte important pentru arădeni într-o formă nedezbătută public.

„Este un amatorism pur din partea primarului Falcă și o lipsă clară de considerație față de arădeni, de interesul acestora! După ani de zile în care proiectul ADI Deșeuri a trenat din cauza incompetenței politicienilor din fostul PDL, acum PNL, iată că astăzi, pe ultima sută de metri, ne-a fost băgat pe gât un contract de salubrizare întocmit într-un mod netransparent, cu multe anomalii”, a declarat Marin Lupaș.

Consilierul independent susține că era nevoie de dezbatere deschisă și, în orice caz, de mai mult timp pentru a comunica cu cetățenii deoarece ei sunt cei afectați de aceste decizii luate fugitiv. Nu înțeleg de ce tot timpul acest primar nu știe, îl ia prin surprindere totul și ne pune în situația să grăbim ceea ce într-un oraș civilizat era supus unei dezbateri publice. Cred că aveam nevoie de timp să comunicăm cu arădenii pentru că ei sunt cei afectați. De ce nu a făcut acum două luni acea discuție la București despre care ne spune acum și fără să o fi anunțat public înainte? Dacă Aradul riscă să piardă milioane de euro pentru contractul-cadru privind deșeurile, este din cauză că administrația locală a fost incompetentă până în ultima clipă, a spus Lupaş.

În apărarea intereselor arădenilor

Marin Lupaș critică și „planul de organizare foarte slab al companiei” și faptul că „pubele prezintă multe probleme, atât din prisma calității cât și din punct de vedere logistic”.Peste toate acestea cetățenii iar nu au un cuvânt de spus despre prețul impus, despre condițiile ce le sunt băgate în contracte. De aceea era nevoie de dezbateri publice nu de manipulări și tertipuri politicienești! După ce proiectul de aprobare a contractului nu a reunit majoritatea de două treimi nici astăzi, primarul Falcă a apelat la același truc al «discuției cu Bucureștiul» care bineînțeles că nu a fost transparentă. În baza acesteia, Secretarul Primăriei și-a dat girul pentru aprobarea  unui contract de salubrizare care deja își dovedește neajunsurile, punând arădenii pe drumuri pentru a-și ridica pubelele? În problema gunoiului menajer, arădenii trebuiau consultați, nu Bucureștiul, declară Marin Lupaș.

Consilierul municipal independent s-a abținut de la vot, în şedinţa de astăzi, motivând că arădenii afectați de decizie trebuiau consultați înainte.

Arădenii au de pierdut din nou. Nu există protecție împotriva creșterii unilaterale a tarifelor, cele pentru persoane juridice sunt deja mult mai mari. Oamenii trebuie să se deplaseze ei pentru semnarea contractelor, de parcă societatea ar fi beneficiara unui serviciu, nu invers. Sper ca măcar prestarea serviciului să se facă la niște standarde normale și să nu fie invocate tot felul de pretexte pentru lipsa calității deoarece și așa orașul este murdar, cel puțin acele platforme din beton dintre blocuri unde sunt mai multe containere de gunoi sunt adevărate focare de infecții. În loc să accepte discuții privind îmbunătățirea condițiilor contractuale, primarul Falcă impune iarăși prin forță, într-un mod dictatorial, adoptarea proiectului în forma aceasta contestată. Eu m-am abținut de la vot de fiecare dată pentru că îmi doresc dezbatere, nu impunerea prin forță a unui singur punct de vedere, a concluzionat Lupaș.

  1. Si la politica te pricepi ca la fotbal, tu esti total strain de modul si temeiul legal de a intocmi un contract si legislatia care sta la baza lor.

    Raspunde
  2. cereti rezilierea contractului cu Retim. Mai sunt si alti operatori de salubritate. Polarisul lucra si duminica, dar sunt si firme aradene in domeniu (FCC)

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.