Marin Lupaş: „Politicienii şi-au bătut iar joc de arădeni şi îi supun unei ruşini de proporţii naţionale”

Marin Lupaş: „Politicienii şi-au bătut iar joc de arădeni şi îi supun unei ruşini de proporţii naţionale”

Consilierul local independent Marin Lupaş aduce critici dure politicienilor arădeni pentru că nu au fost în stare să ajungă la un consens menit să ducă la amplasarea Monumentului Marii Uniri în Arad.

Marin Lupaş afirmă că din această cauză municipiul nostru va fi supus, anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, unei ruşini de proporţii naţionale.

„La acest moment ar fi trebuit să avem Monumentul Unirii amplasat în Arad. Politicienii şi-au bătut iar joc de arădeni şi îi supun unei ruşini de proporţii naţionale. Din culpa unor politicieni, din ambele partide, care sunt departe de anvergura unor oameni de stat, Aradul, capitala politică a Marii Uniri, nu va avea la începutul lui 2018 un Monument închinat exclusiv actului de la 1 Decembrie 1918, precum şi activităţii politico-istorice a celor trei mari Corifei: Vasile Goldiş, Ştefan Cicio-Pop şi dr. Ioan Suciu”, spune Lupaş.

„Anul viitor, anul Centenarului, vor fi organizate acţiuni în paralel de către Primărie şi Consiliu Judeţean, respectiv Guvern, ca semn al faptului că nici pentru marile idei şi proiecte naţionale nu se poate trece peste elementul de partizanat. Se lansează cu fast programe de manifestări plătite din banii arădenilor, care îi vor avea mai mult ca sigur în centru pe politicienii din puterea locală, în timp ce aniversarea sau sărbătorirea Unirii se va face tot la cimitir şi la un monument de război, în absenţa unui Monument şi a unei piaţete dedicate idealului naţional al unirii tuturor românilor. Deja parcă nici nu mai contează unde e monumentul, cine trebuie să-l aducă la Arad şi unde să fie amplasat acesta. Eventual, aceste aspecte ar putea fi subiectul încă unei anchete jurnalistice ori penale. Din păcate, anul 2018 ne prinde nepregătiţi pentru a cinsti aşa cum se cuvine momentul politic cel mai de seamă al istoriei noastre naţionale, fondat pe un set de principii regăsite şi astăzi la baza construcţiei democratice a Europei unite. Vom avea parte doar de politicieni prinşi în poze-portret, încercând să pară cât mai cuprinşi de „sentimentul patriotic”. Asta în timp ce vor asista fatalmente, din primul rând, la o serie de manifestări care sper să nu fie mai degrabă dedicate lor decât faptului istoric, aşa cum se petrecea și înainte de Decembrie 1989…”, a mai declarat Marin Lupaş.

  1. Comentariile sunt de prisos . Oamenii politici de la 1918 au pregătit și au reușit actul desăvârșirii întregirii naționale , oamenii politici de azi , nu sunt în stare să găsească un plasament pentru Monumentul Unirii , realizat după multe amânări și aventuri . Ce să mai vorbim de realizarea unei autostrăzi Nădlac-Constanța , care pe lângă beneficiile pentru economia națională , ar fi fost un prinos adus marii sărbători a Centenarului Unirii , un simbol al unității și trăiniciei naționale pe care vrem să-l sărbătorim în 2018 . A face politică de dragul politicii și nu în interesul cetățenilor este ceea ce ne caracterizează , de aici și locul pe care- l ocupăm în UE si ”aprecierile ” pe măsură din partea altor popoare . În final o întrebare : De ce nu se organizează un referendum , cu două sau trei propuneri de amplasare , dacă politicienii nu reușesc să convină asupra unui amplasament ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.