Marin Lupaș: „Primăria ia banii arădenilor pe nedrept când decide zonele de impozitare”

Marin Lupaș: „Primăria ia banii arădenilor pe nedrept când decide zonele de impozitare”

PSD consideră că încadrarea străzilor în zonele de impozitare este un subiect care trebuia comunicat din timp cetățenilor și dezbătut separat de nivelul taxelor, pentru că este vorba de nivelul de trai care este oferit arădenilor de către municipalitate.

Consilieri locali ai PSD au fost însă prezenți în dezbaterea publică organizată la Primărie, pentru a semnala modul haotic în care administrația Falcă înțelege să traseze zonele de impozitare.

„Iată că este evident pentru toată lumea că administrația Aradului își bate joc de arădeni. Zonarea atât de disputată ieri în dezbaterea publică, cât și în zecile de sesizări și scrisori pe care locuitorii orașului nostru le trimit la Primărie, este haotică. Întâlnim în Arad străzi complet asfaltate lângă străzi de pământ, străzi fără trotuar pe o parte și străzi asfaltate doar pe jumătate. Nu mai vorbim de canalizare defectuoasă după câțiva ani de utilizare, când cea realizată în urmă cu un secol de Salacz Gyula încă funcționează. Iar zonarea nu corespunde cu realitatea! Nu e vorba doar de strada Rozmarinului, Eroul Necunoscut, Câmpul Liniștii, sau Câmpia Turzii ,care au fost precizate de cetățenii care și-au făcut timp să vină la dezbatere. Am mers în Centrul Vechi, acolo unde Falcă se laudă că a făcut, că a dezvoltat, când de fapt oamenii merg încă pe drumuri de pământ sau pietriș! În anul 2015 la fel ca în 2014 unii au fost impozitați nedrept de mult. Vă dau doar câteva exemple de străzi – Badea Cârțan, Bârsei, Iakob Cardos, Salciei, Trandafirilor – care sunt trecute într-o zonă cu drum de asfalt, însă nu este vorba de așa ceva acolo! Li se dă banii înapoi acelor oameni pentru ce au plătit nedrept în acești ani?”, a demonstrat consilierul local Marin Lupaș.

„Mi s-a spus la dezbatere că s-au refăcut criteriile și de aceea unii sunt transferați în alte zone. Dar o simplă deplasare la fața locului contrazice orice ar dicta pe foaie politicienii din vârful Primăriei Arad. Spre exemplu strada Emil Gârleanu, Panait Cerna, sau Veronica Micle, apar într-o zonă superioară, când ele nu au strada asfaltată. Despre ce vorbim?! Și nici măcar nu este corectată zonarea acolo, adică oamenii vor plăti mai mult și în 2016 pentru ceva ce nu au, dacă rămâne cum vrea Primăria. Am transmis mass-media și fotografii, ca să nu ne trezim că vine Falcă în emisiuni și ne arată poze cu alte străzi asfaltate și cine mai știe ce SF-uri de-ale dânsului”, a declarat Marin Lupaș.

  1. Foarte bine precizat: PLATIM DEGEABA. Sau mai simplu> Falca ne fura pe fata!!! Bine ca ati trimis si poze sa vada toti pupincuristii penalului de primar care este realitatea

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.