Marin Lupaş: „Trebuie să înţelegem că ştrandul este un obiectiv public, un bun al arădenilor, nu o afacere”

Marin Lupaş: „Trebuie să înţelegem că ştrandul este un obiectiv public, un bun al arădenilor, nu o afacere”

PSD Arad apreciază că ideea extinderii ştrandului „Neptun”, expusă de primarul Falcă, este foarte bună. Totuşi, înainte de a se pune problema extinderii ştrandului, trebuie pusă la modul foarte serios problema modului în care este administrat ştrandul actual.

Consilierul municipal PSD Marin Lupaş a declarat: „Noi vom susţine orice ideea bună care va conduce către extinderea ştrandului şi către crearea unei baze de agrement mai bune pentru arădeni. Am luat act de planurile primarului Falcă de extindere a ştrandului, dar găsim aceste promisiuni goale de conţinut, atât timp cât administraţia Falcă nu este în stare să se ocupe de ştrandul pe care acum îl are în administrare. Domnul primar vorbeşte despre extinderea ştrandului, dar actualul ştrand este mai mic decât cel pe care îl avea Aradul înainte ca dânsul să ajungă primar. Zona comercială nu o mai putem considera ştrand. Este o zonă distrusă practic şi lăsată în paragină, în care arădenii plătesc bilet de acces pentru a ajunge la terase şi restaurante. Această zonă trebuie recuperată şi reintegrată în ştrand, redată arădenilor. La ştrandul propriu-zis, investiţiile de milioane de euro din bani publici nu se reflectă în serviciile oferite arădenilor. Nu avem o zonă de vestiare modernă, nu avem grupuri sanitare decente, nu s-a adus aproape nimic nou în zona de bazine. Soluţiile găsite pentru bazine sunt de acum 50 de ani, total depăşite ca tehnologie. Singurul aspect la care a avut loc o evoluţie rapidă este cel al preţurilor biletelor şi abonamentelor, care au crescut constant şi spectaculos sub administraţia Falcă. An de an avem dezbateri publice legate de ştrand şi constatăm că toate ideile bune ale arădenilor, ale beneficiarilor ştrandului, sunt ignorate cu nonşalanţă. Este un dialog al surzilor, în care societatea cere salvarea ştrandului iar administraţia locală parcă se străduieşte să-l distrugă. Trebuie să înţelegem că ştrandul este un obiectiv public, un bun al arădenilor, nu o afacere. Aşa cum trebuie să îngrijim parcurile şi alte spaţii publice, trebuie să avem grijă şi de ştrand, care trebuie să rămână un spaţiu de agrement accesibil arădenilor, indiferent dacă au bani sau nu. Plasarea ştrandului în administrarea unei societăţi falimentare pentru a salva acea societate este o idee proastă, care a complicat şi mai mult situaţia bazei de agrement. Credem că ştrandul are cu adevărat nevoie de o viziune de dezvoltare, nu de promisiuni îndepărtate. Înainte de a discuta despre o ipotetică extindere a ştrandului, ar trebui să salvăm această bază de agrement!”.

  1. Lupas ule , sa vi-l dea voua PeSeDerbedeilor , ca vin alegerile anul viitor , sa aveti bani de MICI si BERE pt. campanie !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.