Marius Copil, învins DRAMATIC în finala de la Sofia! Ce spune despre partida cu Basic

Marius Copil, învins DRAMATIC în finala de la Sofia! Ce spune despre partida cu Basic

Marius Copil (93 ATP) a jucat prima lui finală ATP în capitala Bulgariei, Sofia. După două ore și 21 de minute de joc, Marius a fost învins de Mirza Basici (129 ATP) cu scorul 6 – 7, 7-6, 4-6.

După un turneu perfect, a urmat finala unde primul set a fost adjudecat de Basici într-un tie-break. Setul 2 a decurs în aceeași manieră, amândoi jucătorii performând pe propriul serviciu, Marius reușind să câștige acest set secund tot la tie-break. Setul 3 a fost unul cu adevărat dramatic, ambii sportivi mergând cap la cap până la 4-4, unde bosniacul a făcut un game fantastic la primire, iar după a reușit să închidă partida fără emoții pe propriul serviciu.

După acest parcurs, Marius Copil se alege cu 150 de puncte ATP și un cec în valoare de 47.105 de euro. Rezultatul din această săptămână este valorificat și în clasament, arădeanul făcând un salt de 19 locuri, până pe locul 74.

„În ultimul meci, l-am întâlnit pe Mirza Basic, aflat într-o forma excepţională. A fost dificil să joc împotriva unui jucător cu o mobilitate atât de bună. Din păcate nici serviciul, nici şansele nu au fost astăzi de partea mea”, a declarat Marius Copil.

Anul 2018 a început promițător pentru arădeanul Marius Copil, tenismenul reușind să facă un turneu foarte bun la Sofia. Acest turneu cu siguranță îl va încărca pozitiv și îi va da aripi pentru ceea ce urmează.

Calificarea în finala de la Sofia reprezintă cel mai bun rezultat din cariera tenismenului arădean.

Citeşte mai mult şi vezi video pe Digisport.ro.

Foto: Facebook/ Marius Copil

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.