Mărturii din INFERNUL YAZAKI. Ce părere au ANGAJAŢII din Arad

Mărturii din INFERNUL YAZAKI. Ce părere au ANGAJAŢII din Arad

Nu de puţine ori marile companii internaţionale care şi-au deschis fabrici în România, profitând de mâna de lucru ieftină, îşi exploatează angajaţii, oferindu-le salarii de mizerie şi impunându-le un program de lucru draconic.

Potrivit realitatea.net care citează observatorulph.ro, ieri, „angajaţii fabricii de cablaje auto Yazaki, din Parcul Industrial Ploieşti, au declarat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de salariile mici (700 de lei net) şi ritmul infernal de muncă”. Articolul a apărut sub titlul „Noi mărturii din infernul Yazaki”.

De remarcat, că „după ce observatorulph.ro a publicat această informaţie, pe care conducerea fabricii nu a dorit să o comenteze, pe adresa redactie@observatorulph.ro au sosit numeroase sesizări privind condiţiile de muncă ale unor actuali şi foşti angajaţi de la Yazaki”.

Newsar.ro este receptiv la asemenea probleme şi, dacă ele se întâlnesc şi la fabrica din Arad, îşi manifestă toată disponibilitatea pentru publicarea lor.

De remarcat, Yazaki a început în luna ianuarie, la Arad, lucrările de extindere a unei noi sectii de injectare mase plastice pentru componente auto şi conectori pentru marii producători din industria automobilelor. Investiţia este de peste 2 milioane de euro şi va duce la crearea de noi locuri de muncă.

  1. nuuuu la Arad e lapte si miere. salariile sunt de 1500 de lei iar programul de numai 6 ore. 🙂

    Raspunde
    • 1500 in 5 ani poate

      Raspunde
    • Prieteni, as avrea sa-ntreb’ ce va spune sau ce se spune la angajare???!!!, de totusi exista lume ce sta!!!.VA MULTUMESC.

      Raspunde
    • E o pula fix..am lucrat eu la ei 6 luni..calitatea e 0 si oameni sant mai adracu decat japonezul de 10 ori cand te pui cu seful de linie te fute de te face sa pleci…si trage pe tine ca pula cate 600 de piese in 8 ore..vai de ia calitate..cu piese aruncate pe jos, jegoase si care nu trec nici un test..
      Pe o parte te mint cu reclamatie de la client si pe japonez il minte ca sant toate bune..vai de capul lor…puscarie pe 9 milioane..reguli multe si bani pula..daca pot sa nu ti dea asa fac…ei vorbesc in scolarizare una si de fapt totul e minciuna sa te faca..si ei raman cu productia si tu iei pula in brate..acum o saptamana am plecat de la ei…te fac ei singuri sa pleci..

      Raspunde
    • daca zici asa, e clar ca esti un sef borat si inteligent ca noaptea, dati-as muie de pisat ordinar ce esti! Aradu e cel mai futut oras plin cu ligai si macaronari curvari care au venit aici ca sa-si faca de cap!

      Raspunde
    • Minciuni. Ar fi bine sa fim realisti totusi si sa spunem adevarul nu vrajeli.

      Raspunde
    • Unul care a pățit multe 17 septembrie, 2017, 10:28 am

      Asai?…ai pățit și tu rău…deci ști…

      Raspunde
  2. Va rugam sa nu mai postati comentarii in numele redactorilor nostri. Acestea vor fi sterse! Va multumim pentru intelegere.

    Raspunde
  3. firma asta investeste milioane de euro in Romania. cine nu doreste nu este tinut cu forta sa munceasca acolo

    Raspunde
    • Asa se pune problema anka?

      Raspunde
    • Poate in mamica ta investeste. V-au spalat astia mintile fratilorrrr, cum sa spuneti ca INVESTESTE IN ROMANIA?? In afara ca ofera locuri de munca pe un salar minim si conditii la limita subxistentei??

      Raspunde
      • vai si amar de tineretul nostru care o sa ne plateasca pensiile... 7 mai, 2015, 5:47 pm

        1)salarul minim pe economie îl hotărăște guvernul, nu Yazaki
        2) Yazaki iti oferă un loc de muncă, nu îți ia nimic de la gura și nu te fură, precum guvernul
        3) te rog frumos, du-te…. și locuiește în zona Moldovei unde te chinui sa-ți găsești un loc de muncă, pe pile, ca paznic la farmacie pentru 4 bulioane pe luna
        4) daca vrei un salar mare, atunci pube mana si/sau burta pe carte si învață, ca sa poti fi promovat

        Raspunde
        • exterminator 7 mai, 2015, 9:41 pm

          Asta e replica redusilor mintali cu linsu si cu pile. Pune tu mana si invata..

          Raspunde
        • Auzi tu la el ,, pune mana pe carte !!!!!!!!!!!!!! Hai mai lasane eu cu facultate am fost angajata in acte cu 10 clase !!!!! Rusine !!!!!!!!!! Si sa nu aud de promovare !!!! Pur si simplu iti spune in fata ca nu te poate promova deoarece este nevoie de operatoriii !!!! La promovare doar cei cu pile si relatii !!!! Asa ca nu mai te da aici mare smecher ca nu iti merge ….

          Raspunde
          • Corect! Eu am innvatat. Am terminat facultatea de inginerie cu 8.45 si tot degeaba! Ca operator m-au angajat la cicor, sa vad cu uimire coleg de-al meu care doar la examene se prezenta, sef de departament! Fac pariu ca nici legea lui Ohm n-o stie, dar e sef de departament!

          • Nu te supara, dar daca tu ai facultate, nu te poate angaja in acte cu 10 clase, deoarece ti se cere ultimu act de studii. Acuma tu sti ce diploma ai 😉

        • Ro-destept ce esti, salariu minim îl garantează guvernul dar nu obliga pe nimeni să-l dea. Sau crezi ca din profitul lor de sute de milioane EURO nu ar putea da salarii mai mari? Și așa profitul îl „exporta” ca sa nu plătească taxe în România. Ăștia sunt investitori? Sunt niște gunoaie care fac bani pe spatele bieților oameni care muncesc de nevoiți acolo. Vorbesc în cunoștință de cauză! E sclavie moderna, așa se numește. Eu când m-am angajat la o asemenea firma am cerut (munca de birou) 1500 lei și i-am primit iar alții s-au angajat muncitori la banda, cu norma și de alea pe 700lei. Și mai zici ca nu sunt gunoaie, sau ești vreo sugace???

          Raspunde
        • Desteapto, daca toti oamenii ar fi avansati ce s-ar mai produce? Nu au nevoie de avansti. Si munca de operator ar trebui sa iti ofere un trai decent, fiindca operatorii produc banii, nu avansati!!!;

          Raspunde
        • Asta cu pune burta pe carte este un rahat .Sint o gramada care au facultate si lureaza ce gasesc pentru ca sint promovati toti idiotii si betivii(cunosc caz concret din pacate) Sa nu-mi spuna nimeni ce guvernul face salariile minime ,ci firmele .

          Raspunde
          • In ziua de azi a face o facultate inseamna sa nu te duci la ore si promovezi cu bani la profesori.

        • CUM DRACU SA AI UN SERVICIU CU UN SALARIU BINE REMUNERAT DACA ESTI DOAR UN ANALFABET ?

          Raspunde
        • concepti gresite despre moldova
          …daca vrei sa muncesti…gasesti loc de munca …..nu la stat de geaba ca paznic….

          Raspunde
        • La cat esti de doct, „vai si amar…” imi dau seama cat ai invatat si tu. Acum, asa e salariul minim e apanajul guvernului, dar asta nu inseamna ca oamenii, daca e productivitate, nu pot fi platiti cu mai mult. Partea cu iti ofera un loc de munca, da , ok, dar sa nu fie conditii inumane pentru ca aceea se numeste semisclavagism. Iar parte cu invatatul, ce sa faca, o facultate privata, cu banii castigati la Yazaki? Sa isi cumpere ca multi altii, diploma? Halal gandire, tovaras/se !

          Raspunde
      • Asta ii buna..invata sa promovezi…doar daca ai pile …altfel cucu …eu incerc de 6 luni si nu am sanse si stiu mai multe ca unu cu 3 facultati

        Raspunde
      • Investeste in masa..la ei poate investesc in Toyota aia de 70.000€ cu care se plimba managerul..si ala se plimba cu Toyota si prosti muncesc pe nimic..le da 11 mil impozitabili????????la Delphi loam in mana care 14 si ceva..

        Raspunde
    • Eu am auzit lucruri rele de yazaky in arad, 12 ore, salarii mici si alte chestii. Iar la ce ai zis tu: mi se pare o nesimtire din partea ta.

      Raspunde
    • Investește în România nu și în angajati

      Raspunde
    • Anca ești vreo”linge în fund „???

      Raspunde
    • DA, la melioanili de euri ce le si-anume investeste-n Romania, nu prea se plateste!!!, si poate nuuuu le-a zis nimeni ca aici e Europa, nu suntem sub constitutii asiatice, tip China, sau wateva’!!!, salariul tre’ sa fie mediu ce putin, daca nu mai mare la conditiile de stres din aceste posturi.De ce repede recurgeti la lozinci ca ‘ ”cui nu-i convine, sa plece???!!!.Va multumesc.

      Raspunde
    • Corect și io sunt de un an și sunt mulțumit

      Raspunde
    • Oare asta i-ar da dreptul sa-si bata joc de oameni? Sunt sigur ca tot romanii de la conducere isi bat joc de conationalii lor.

      Raspunde
    • Da, este acolo un macaronar care tot o fute pe Anka si ei ii place tare mult; de aceea vorbeste ea asa, mai ales ca astia i-au dat salar de 7500 lei doar ca sa se futa cu astia mari si ca sa urle la operatori si sa-i injure.

      Raspunde
    • Investește în pizda lu mata!ești și tu o curva ce se fute cu șefii!!

      Raspunde
  4. pe asta mizeaza toti investitorii astia veniti aici sa profite. nu-ti convine pleci si vine altul sa munceasca pe acelasi salar. la toti e la fel la Leoni sau in alta parte puteti sa mergeti sa vedeti

    Raspunde
  5. veniti la leoni :)))) 2000 de lei garantat

    Raspunde
  6. la leoni e bine 🙂 nu se compara cu nici o firma eu am 3 ani de leoni si nici un stres

    Raspunde
  7. sclav fara valoare 7 mai, 2015, 11:27 am

    Sau BOS sau Leoni sau CofiCACAb . Despre mizeriile astea ce se numesc locuri de munca in Arad nu prea scrie nimeni nimic . Repetentii din scoli de ceva ani vazuti si promovati ca Lideri si indoctrinati la traininguri ca ei sunt ceva dumnezei . Apoi se poarta ca atare cu cei care ii slujesc .Paduchii astia spalati pe creier cu supersalarii care sunt crescuti ca si caini de paza ai investitorilor. De porcariile astea nu zice nimeni nimic, nu mai pot eu de Ponta si Udrea si Hitler ala retardat care ne conduce.

    Raspunde
  8. Este un site specializat pe asa cv unde oamenii spun ce cred despre companiile in care lucreaza ,pe site asta sunt toate firmele mari din Arad.Aste e site-ul: http://www.undelucram.ro/

    Raspunde
  9. Trist. La fel e si la Unix din Cluj in domeniul piese auto. De fapt la Cluj isi dau ei salarii mari iar in alte parti ne omoara cu orele suplimentare si ne pune sa platim piesele de la client si ne ia din salariu. Suntem cativa care vrem sa facem ceva dar ne ameninta

    Raspunde
    • La Delphi in Iasi la fel. Niste mizerabili. Muncesti si mereu dai teste. Daca nu se ia testul te arunca afara ca pe un infractor.

      Raspunde
  10. Ai pile avansezi…nu ai o freci la rece pe un salar de mizerie..mi-a trebuit 1 an sa imi dau seama ca la yazaki nu e un loc pentru cariera din moment ce nu esti apreciat pentru munca pe care o faci…am stiut mai multe ca seful de linie si degeaba, operator intructor ia in plus cu 100 de lei impozabil fata de un operator normal..bataie de joc..

    Raspunde
  11. promovarati sunt doar catelusii care ling in urechi liderii,supervizorii,sau catelele in calduri care ridica coada,doar asa se promoveaza in Yazaki,1% se ridica pe drept.

    Raspunde
  12. auzi ca de „de remarcat” . aia fac investitia de 2 mil de euro ca aici poate sa traga piele de pe tine si nimeni nu reactioneaza.

    Raspunde
  13. AI,DREPTATE CINE MUNCESCE NU GANDESTE(LA ACESTE COMPANII) SI BINEINTELES ACEASI ZICALA DACA MUNCESTI NU AI TIMP SA CASTIGI!!!!

    Raspunde
  14. Problema nu e ca firmele sunt straine, ci ca de cele mai multe ori, sefii romani, ca sa aiba rezultate marete in scurt timp in fata sefilor straini, uita sa fie manageri si lideri si sunt doar ciobani.

    Raspunde
  15. Si la leoni aceiasi situatie,tragi 8 ore pe linie de.ti sar capacele pt salariul din care ti poti plati doar chiria si cheltuielile,pt altceva nu ti mai ajunge..suntem ca in lagar fara aer..s au dat ventilatoare si toti suntem cu dureri de dinti. Te plangi? Iti arata poarta…stau altii 100 la poarta..asta e raspunsul celor ce noi cei de jos ii tinem in spate…cateva sute doar ce se plictisesc in birouri aratandu.si unul altuia pozele de pe la sindrofiile unde au participat sau ce nepotel dragut au si ce cadouri au primit la ziua lor..mai ies la o tigara in curte la soare ca parca e cam rece de la aerul conditionat din birou si noi tragem ca animalele,pana si chilotii ne sunt uzi de transpiratie. Nu avem ce face..avem copii,banci,chirie,cheltuieli,necazuri si nu avem incotro..tragem ca animalele la jug.vai de noi. Te plangi de ceva esti mutat la alta sectie la ceva meneger prieten cu menegerul tau si esti frecat de pleci singur din firma. Avem director roman..cand a fost englez sau neamt altfel era situatia..tineau la drepturile noastre,asta de acum e interesul lui pe locul 1.

    Raspunde
  16. In curand aceste firme nu vor mai avea pe cine angaja, caci tinerii pleaca, in masa, la munca in strainatate!

    Raspunde
    • Pentru ce vrei sa mai ramana tn tara asta de cacat, pentru salariile astea de mizerie? Asta-i Rromania tara de cacat; si gandeste-te ca aici acum mai bine de 100 ani a fost Austria si nivelul de trai era cel mai mare din Europa.

      Raspunde
  17. Buna seara am si eu o intrebare stie cineva care este salariul la yazaki????

    Raspunde
    • cat sa nu mori de foame

      Raspunde
    • Salariu i fix pula ma…iei 950 in mana cu bonuri cu tot..vrei asa?..nai bani nici de suc in Arad…ce dreacu alti nai..dute la Delphi ineu iei macar 14…acolo zbiara tipa da si bani iei cate 14,15…acolo da..aici iei prin gura..cu firma contractoare iei 1300 cu bonuri cu tot brut..net daca iei 10 zi mersi..900 iti ajunge..am fost eu6 luni..

      Raspunde
  18. La mama lor in pizda de zdrente ordinare! gunoaie de oameni….FUTU-I INGURA CU PROGRAMUL SI SALARIILE LOR!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  19. NU CUMPARATI PIESE DE LA UNIX!!!!!

    Buna ziua,vreau sa fac apel la toti soferii:NU CUMPARATI PIESE DE LA UNIX!Ca si firma NU FACETI CONTRACT CU UNIX!SUNT NISTE TEPARI,NU TE ANUNTA CAND AI DE PLATA SI ITI BAGA PENALIZARI MARI DE TOT.Eu am avut comanda de 500 lei si mi-au bagat penalitati 900 pentru ca am intarziat cu plata 2 saptamani!!!!!!Cei mai mari tepari,dupa mi-au impus sa cumpar de la ei de 7000 lei /luna k sa imi scoata acele penalitati!NU RECOMANT!CEI MAI MARI TEPARI !PIESELE LASA DE DORIT,DACA ERAU BUNE FACEAM CONTRACT CU EI!Sunt si foarte scumpe piesele!NU UNIX!!!!

    Raspunde
  20. nu cred ca e mai mult de 800 de lei

    Raspunde
  21. ce conditii de munca sunt la yazaki?

    Raspunde
  22. buna seara la yazaki braila e o nesimtire pe fata si foarte multi incompetenti lipsa de organizare .amlucrat la ei pe o perioada de 3 luni dupa care miam dat demisia ceoarece ni lideru injura oamenii cala usa cortului punea oameni sa le spele sectile atentie nu la locul de munca ci toata sectia.cand mam angajeat norma era de 60 de cablaje la zi dupa jumatae de luna norma sa marit cu jjumatate adik 90 de cablaje plus ca seful de line mai vroia si el cel putin 10 cablaje sa ia bonus.ca organizare foarte prost promoveaza toti prostii pe pile care nau avut treaba in viatza lor cu sefia habar nu au de viatza lor aduk oamenii la munca in loc sa il lase cel putin 1 luna pe postul care a fost angajeat ei ii tin 2 zile pe foming 3 pe pekin 3 pe testar si laurma zice ca oamenii nu sunt competenti si le cer sasi dea demisia.si multe altele e o firma….. fugiti cat puteti de ea.

    Raspunde
  23. va rog scrieti despre sclavia de la Leoni Bistrita, isi bat joc de 6000 de oameni,se folosesc de saracia celor de la tara,ii canstrang sa lucreze intr-un ritm infernal, toata presa e cumparata de Leoni ,nu se scrie nimic despre asta

    Raspunde
  24. la LEONI BISTRITA salaril e 1100 net plus bonuri de masa, daca ai luna completa, daca lipsesti 1 sau 2 zile iti sacade 200 sau 300, sefii de schimb castiga 4000 plus bonusuri,pt banii astia toata ziua striga la sclvi”-hai mai repede,mai repede-”,cu cat lucrezi mai repede faci mai multe greseli, nu ii intereseaza calitatea ci numai cantitatea. Cand vin nemtii in control, cabluriile cu greseli nu le arata lor, liniile merg mai incet sa nu vada nemtii cate greseli se fac. Toate functiile se ocupape pile, incompetenta e cuvantul de ordine, CTC-sti sunt neamuri dea sefilor ,muncitorii cu experienta nu au cum sa ajunga CTC.

    Raspunde
  25. Ultimul comentariu e valabil in ce priveste Industria in Romania! Dar poate nu peste tot! La Leoni am lucreat si Eu si asa Este !!!

    Raspunde
  26. ITM -ul este cumparat de LEONI,conditiile de munca sunt cunoscute de ITM. Va rog faceti o plangere la DNA ,impotriva abuzuriilor ITM din Bistrita. Majoritatea oamenilor care muncesc aici se imbolnavesc grav din cauza ca ITM nu isi face datoria.

    Raspunde
  27. patroni firmelor de gen Leoni, au venit in Romania, pt ca aici toate institutiile de control pot sa fie mituite, in tariile lor de origine ii desfintau, daca ar fi facut asa

    Raspunde
  28. Decât să vă plângeți tot timpul faceți voi ceva că sunteți la voi în țară. Nu m-ai criticați pe alți!!!!!!Vă gândiți doar ce se întâmplă dacă lipsiți o zi sau doua de la muncă ,eu muncesc de 2 ani în fiecare sâmbătă și duminică și nu am lipsit nici o oră !!!!!TREZITIVA! !!!!!!!!CUNOSC PERSOANE CARE LA 19 ANI CISTIGA 4 500 LEI PE LUNĂ

    Raspunde
    • Unul care a pățit multe 17 septembrie, 2017, 10:26 am

      Visează tu până Joi după Paști….5000 RON
      Ia Managerul….restul o sug original pe minim..și ăla..Ionel.. Managerul..se plimba cu Toyota Hibrid nouă și tu că sluga miloagă bagi că disperatul 12/24,?????… nu-mi povestii tu mie de Yazaky…am fost Io acolo..știu Io mai bine că voi…

      Raspunde
  29. Eu am lucrat în Leoni! Stiu ce este în 3 ani jumate am văzut! Referitor la salariu ca oriunde dacă bagi ore ai slar bun dacă nu asta este! Dar fata de alte zone ale tarii unde este „strigător la cer” e FB aici! Si depinde fiecare cu ce scop mergi in Arad! Nu putem baga pe toti în aceeasi oala!

    Raspunde
    • Unul care a pățit multe 17 septembrie, 2017, 10:22 am

      I foarte bine pe dracu..habar n-ai tu….stai că vezi tu când ai intra la JB-uri 1 pe 8 mașini…..pleci tu acasă rapid..mai vb noi….

      Raspunde
  30. Der Deutsch Dichter 6 februarie, 2017, 8:03 am

    Despre Eaton Arad știe cineva ceva? Mă bate gândul să mă angajez, că am auzit că e un loc cât de cât acceptabil. Oricum nu vreau decât până în iunie să rămân acolo, doar să îmi adun suficienți bani ca să plec….

    Raspunde
  31. Mai lume…ia auzi la mine ce zic eu…io unu am fost la YCT 1 an…iadul mă. ..iadul auzi?
    Cine nu știe sa asculte la mine aicea…
    În 1 an am luat jar de m-au spart…..jar…
    Venea nebuna de Laura șefa mea…hai azi trebuiesc 800 de piese…băgați. …mergeam dracul cu 13 piese odată. .
    Se uita japonezul..io avem 7 borduri în fata și cate 13 LCD -uri…sa facem fata…iadul ce mai…dădeam NG sa scot LCD -ul în fata mai repede..testerele erau praf…făceam deseori LCD -ul cu mâna. ..vai pula ei de Toyota dacă asa e și motorul…vai..
    Era ușor ca și poziția. .da greu și stresant. .louam reclamație de la client și pula nui pasa nimănui
    Handicapați. ..
    Io zic asa…dacă vreți sa lucrați nu mergeți acolo
    Era și e iad
    Aia m-au făcut sa plec singur….te baga 1 pe 5 mașini. ..
    Vai de ei…și bani pula. .minim…
    Nu fiți prosti…nu mereti acolo….mai sunt locuri

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.