Măsura luată de CFR care afectează toate trenurile

Măsura luată de CFR care afectează toate trenurile

Pentru desfăşurarea traficului în siguranţă, viteza de circulaţie a trenurilor a fost limitată la 70 km/h pentru trenurile de călători și la 50 km/h pentru trenurile de marfă în partea de sud a țării, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi la nivelul șinelor, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade Celsius, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

„Compania Naţională de Căi Ferate «CFR» SA va impune toate măsurile necesare în această perioadă pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă”, au precizat reprezentanții CFR.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară este una dintre principalele măsuri aplicate de administraţiile regionale de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. Personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă a căii și măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.