„Măsuri ferme” din partea Ungariei, în cazul unor atacuri asupra liderilor maghiari din România

„Măsuri ferme” din partea Ungariei, în cazul unor atacuri asupra liderilor maghiari din România

Zsolt Semjen, vicepremier al Ungariei, a declarat că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme împotriva atacurilor „menite să intimideze”, făcute asupra unor lideri maghiari locali din România și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii. Declarația a fost făcută într-un interviu difuzat duminică de postul de radio Kossuth, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Semjen s-a referit, în interviu, la situația cetățenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia și Ucraina și a declarat că până la finalul mandatului actualului guvern de la Budapesta, Ungaria va acorda cetățenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare.

Vicepremierul maghiar a mai declarat că este o chestiune de interes național pentru Ungaria ca UDMR să facă parte din Parlamentul României și că rezultatul obținut de uniune la alegerile din decembrie 2016 este foarte bun.

  1. Ura!!!!!!!!!!!!!!!! campanie facuta iar pe spatele nostru. Sumtem o forta de batut joc, buna numai in campanii. Sa vad ce se primeste acum cand primesti cetatenie, iti va aorda la 65 de ani si o pensie minima din partea guvernului magyar la toti ce au primit si cetatenie? Daca da, atunci cinste lor, daca nu, atunci suntem o masa de manipulat a politicienilor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.