Medicii AVERTIZEAZĂ: Care sunt cele mai periculoase SEMNE de NAŞTERE şi ce AFECŢIUNI pot CAUZA

Medicii AVERTIZEAZĂ: Care sunt cele mai periculoase SEMNE de NAŞTERE şi ce AFECŢIUNI pot CAUZA

Majoritatea semnelor de naştere nu reprezină motive de îngrijorare, dar unele trebuie investigate amănunţit deoarece pot produce afecţiuni grave.

Unele dintre cele mai periculaose semne de naştere sunt malformaţiile vasculare, care sunt foarte rare. O malformație vasculară este o încâlceală a vaselor de sânge, care sunt, de obicei, mari și proeminente. Ele nu dispar în timp și trebuie să fie tratate. Pe lângă intervențiile chirurgicale și medicamente, aceste semne din naștere pot răspunde la embolizare. Embolizarea este o procedură în care malformația venoasă este conectată la un dispozitiv care blochează vasele de sânge, făcându-le să se micșoreze.

Petele „café-au-lait“ sunt alte tipuri de semne de naştere care sunt plate şi ovale şi pot apărea oriunde pe corp, iar ele cresc mari în dimensiune, odată cu înaintarea în vârstă. Aceste pete devin periculoase când sunt de mari dimensiuni și numără mai mult de cinci, caz când semnalează o boală numită neurofibromatoză. Această boală ereditară rară face ca tumorile să crească pe țesutul nervos.

Vezi mai multe tipuri de semne de naştere

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.