MESAJE EXTRATERESTRE: Semnalele MISTERIOASE receptate de astronomi!

MESAJE EXTRATERESTRE: Semnalele MISTERIOASE receptate de astronomi!

Astronomii care folosesc gigantica antenă radio din Puerto Rico au rămas uimiţi când au descoperit semnale reale venite din Cosmos. Acestea ar putea fi mesaje extraterestre provenite dintr-o vastă reţea de comunicaţii cosmice ori un fenomen neobişnuit.

Semnalele misterioase apar pentru câteva milisecunde şi vin de nicăieri. Ele sunt denumite de către astronomi explozii radio rapide (Fast Radio Bursts).

Prima dată aceste semnale ciudate FRB au fost depistate în anul 2007, iar de atunci doar câteva au fost detectate.

Cea mai recentă descoperire a unor astfel de mesaje radio s-a făcut în aprilie 2014 în Puerto Rico.

Semnalele FRB sunt emisii radio care apar temporar şi aleatoriu, ceea ce le face nu numai greu de găsit, dar şi de studiat.

Acest lucru i-a făcut pe unii să speculeze că ele ar putea proveni de la orice, de la coliziunea stelelor până la mesaje create în mod artificial.

Aproximativ 10.000 de astfel de evenimente apar zilnic.

„Această descoperire extraordinară indică ori un fenomen astronomic necunoscut sau neobişnuit sau ar putea arăta faptul că există o vastă reţea de comunicare extraterestră, iar Universul este plin de forme de viaţă inteligentă”, susține Nigel Watson, autorul cărţii „UFO Investigations Manual”.

„Orice semnal neobişnuit din spaţiu ne încurajează să ne întrebăm dacă acesta este de la o civilizaţie extratrestră. Deoarece acest semnal pare a fi unul evaziv şi greu de interpretat, atunci acest lucru ar trebui analizat în mod suplimentar”, a mai spus Watson.

Pentru moment, însă, semnalele FRB rămân învăluite în mister. Oamenii de știință sunt, însă, hotărâți să stabilească de unde vin acestea şi ce anume le provoacă.

Foto: cerncourier.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.