Mesajul Patriarhului Daniel către ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE. Ce le-a transmis PĂRINŢILOR care şi-au lăsat copiii în ţară

Mesajul Patriarhului Daniel către ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE. Ce le-a transmis PĂRINŢILOR care şi-au lăsat copiii în ţară

Patriarhul Daniel a adresat un mesaj pentru românii din străinătate, cu ocazia „Duminicii migranţilor români”, care anul acesta este în data de 16 august. Mesajul este intitulat „Iubirea de biserică şi neam întăreşte comuniunea românilor de pretutindeni”.

„Misiunea Bisericii noastre în diaspora este deosebit de importantă, deoarece românii migranţi trăiesc cu speranţa într-un viitor mai prosper, dar şi cu dorul de locurile natale, de ţară. De multe ori, mediul în care ei lucrează printre străini nu le insuflă un sentiment de pace şi mulţumire sufletească, dar se regăsesc în parohiile Bisericii Ortodoxe Române din diaspora. Aici, bucuria regăsirii şi trăirii credinţei strămoşeşti, a spiritualităţii şi a identităţii româneşti, a întăririi în comuniunea dătătoare de putere, mângâiere şi nădejde în Dumnezeu, se împleteşte cu nostalgia locurilor natale, cu sentimentul de dor arzător după cei dragi, resimţit atât de puternic printre străini. Această stare de dor, asumată în mod existenţial, favorizează căutarea originii şi a identităţii profunde”, transmite Patriarhul Daniel în mesaj.

El îi îndeamnă pe români din străinătate „să cultive legătura cu slujitorii BOR, să le solicite ajutorul şi povăţuirea, să se spovedească şi să se împărtăşească cu Sfânta Euharistie, participând la viaţa liturgică a parohiilor româneşti şi trăind în bucuria comuniunii frăţeşti cu ceilalţi români, împărtăşind experienţele comune şi ajutându-se reciproc”.

Părinţii plecaţi la muncă în străinătate sunt sfătuiţi să păstreze unitatea familiei. „Ne adresăm părinţilor români plecaţi la muncă în străinătate, îndemnându-i să păstreze unitatea familiei şi să rămână în permanent contact cu fiii şi cu fiicele lor şi cu cei rămaşi în ţară, pentru ca distanţele geografice mari să nu producă îndepărtare sufletească sau înstrăinare spirituală a unora faţă de alţii”, a spus Patriarhul Daniel.

În acest an, „Duminica migranţilor români” coincide cu prăznuirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni (16 august).

De remarcat, că prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25 februarie 2009, în luna august a fiecărui an, în prima duminică după marele praznic al Adormirii Maicii Domnului (15 august), există o zi dedicată tuturor românilor migranţi.

  1. Il sfatuiesc pe presfantul excroc sa-si vada de viata lui..ca multa lume e satula de ceea ce face si vede…pe mine sigur nu ma va vedea in biseric,doar ca sa-si inmulteasca ei averile !!!

    Raspunde
    • Ma induioseaza grija lui ptr cei plecati din tara…….Au scazut contribuabilii din tara?Cand o sa vad adaposturi si case de batrani sponsorizate DOAR din banii bisericii o sa-l privesc cu alti ochi,pina atunci,hai sictir!!!

      Raspunde
    • ba mai cotizeaza si tu antikr, pardon anti BORule. Poporul trebuie sa se hoalbe intr-o directie si sa speree! Doane iarta-l ca nu stie sa cotizeze ! Amin

      Raspunde
  2. Cum e posibil ca un excroc de talia lui Preaporcul Daniel sa conduca o institutie atat de importanta? Mars la cazan bai lipitoare nu la trimis mesaje pentru diaspora !!

    Raspunde
  3. Pai futu-ti fata aia de iluminat cu catedrala p..i u vb de copii , excroc care nu platesti taxe mars la munca .. Si apoi sa deschizi gura de iluminat .

    Raspunde
  4. Patriarhul pulii, da-i-as muie de hoţ mafiot.
    Sa-l fut in cur de popă hoţ, pedofil si interlop daramas-ar catedrala pe el.

    Raspunde
  5. multaaaaaaa muieeeee tovarasului pre futut in cur…aniela

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.