Miercuri – zi plină de spectacole şi evenimente, la „Euromarionete”

Miercuri – zi plină de spectacole şi evenimente, la „Euromarionete”

Celebra trupă a Teatrului „Ţândărică“ din Bucureşti va prezenta, miercuri dimineaţa, de la 10,00 şi de la 12,00, pe scena Teatrului de Marionete din Arad, spectacolul „Pinocchio”, adaptare după Carlo Collodi. Spectacolul poartă, la rândul său, semnăturile celebre ale regizorului Cristian Pepino şi scenografei Cristina Pepino. În „Pinocchio” ni se povesteşte, la început, despre Gepetto, un tâmplar dintr-un mic orăşel italian, care găseşte într-o bună zi o buturugă năzdrăvană, din care ciopleşte o păpuşă de lemn pe care o botează Pinocchio. Aşa începe povestea lui Pinocchio, o păpuşă de lemn, care trece printr-o mulţime de peripeţii, din care învaţă ce înseamnă să fii bun şi ascultător. Drept recompensă, „Zâna cea Bună” îl va transforma într-un băieţel adevărat. În această nouă versiune, animaţia digitală ocupă un loc important, împletindu-se cu jocul la vedere al actorilor, cu păpuşile mari şi cu măştile şi costumele extrem de sugestive. Fiecare personaj central are un fragment muzical descriptiv.

La ora 17.30, Librăria Scienta va găzdui vernisajul expoziţiei de scenografie „Cartea, Păpușa, Povestea“ şi de fotografie „Marioneta prin Arad“, după care vor fi lansate volumele 3, 4 şi 5 ale unei opere fundamentale: „Despre arta păpuşarilor români. Dialoguri cu maeştrii scenei”, a dr. Toma Hogea. Prezentarea va fi făcută de doamna Maria Mieluţ.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel“ din Alba – Iulia îi va aştepta pe copi, începând cu ora 19,00, pe platoul din faţa teatrului, cu minunata poveste „Zulenka”, pusă în scenă de reputatul regizor Cristian Pepino, în scenografia şi costumele Cristinei Pepino. „«Zulenka» este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri, şi este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy care a publicat la Londra, către sfârşitul secolului al  XIX-lea, un volum de minunate poveşti. E o istorie  fără violenţă, fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la şapte ani. Basmele obişnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de şapte ani. «Zulenka» este povestea unei fetiţe care îşi doreşte să devină zână. Din această cauză ea declanşează o serie de peripeţii din care va ieşi cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiriduşii şi animalele pădurii“, afirmă regizorul Cristian Pepino.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.