Mihai Răzvan Ungureanu: „Partidele nu trebuie să fie găşti, familii de infractori”

Mihai Răzvan Ungureanu: „Partidele nu trebuie să fie găşti, familii de infractori”

Prezent astăzi la Arad, senatorul liberal Mihai Răzvan Ungureanu, consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat într-o conferinţă de presă că „partidele nu trebuie să fie găşti, familii de infractori”. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care clasa politică trece în această perioadă prin malaxorul DNA. „Instituţiile, partidele sunt dramatic afectate de corupţie. E foarte neplăcut să constaţi că, de multe ori, cuantumul sumelor vehiculate ajunge la nivelul unei tranşe FMI”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu. Senatorul a vorbit despre pericolul generat de această situaţie, care „minează încrederea în instituţiile statului” şi „lasă loc extremei politice”.

Senatorul s-a referit şi la modificările de statut ale PNL, potrivit cărora membrii trimişi în judecată vor fi suspendaţi automat din funcţiile de conducere. De asemenea, a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, condamnaţii în primă instanţă vor fi suspendaţi din partid iar condamnaţii definitiv îşi vor pierde automat calitatea de membri ai PNL. Arestarea preventivă va duce şi ea la suspendarea din calitatea de membru, precum şi din funcţiile de conducere. „Personal, vă împărtăşesc părerea de rău că asemenea modificări de statut se petrec abia după 25 de ani (n.r. – de la Revoluţie)”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Senatorul a spus că era mai bine dacă aceste modificări ar fi avut loc (măcar) în urmă cu 10 ani.

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut referire apoi la cererile adresate Parlamentului de către justiţie, în cazul anchetării unor parlamentari, senatorul susţinând simplificarea procedurii în acest caz. „Cred că votul în aceste cazuri ar trebui să fie public şi deshis”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a mai susţinut, de asemenea, că în cazul cererilor respective adresate Parlamentului s-ar putea modifica termenele de răspuns. „Celeritate înseamnă 24 de ore”, a conchis senatorul.

  1. Cata ipocrizie….. Oare iotcu si falca sunt deacord cu ceea ce spune moldoveanul asta???

    Raspunde
  2. numai bine nu le pica asta familiilor din PNL Arad: Seculici-Falca si Pistru… 🙂

    Raspunde
  3. poate si vacenii!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.