Mii de pantofi „Nike” contrafăcuţi, confiscaţi la Vărşand

Mii de pantofi „Nike” contrafăcuţi, confiscaţi la Vărşand

Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au descoperit într-un automarfar înmatriculat în Bulgaria, peste 3.400 de perechi de pantofi sport inscripţionaţi Nike Air Max, susceptibil a fi contrafăcuţi.

Captura a fost făcută luni, în jurul prânzului, când la punctul de Trecere a Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar care conducea un automarfar marca „Mercedes”. La control, poliţiştii au descoperit, în compartimentul de marfă al automarfarului, în 290 de baxuri, 3.480 de perechi de pantofi sport purtând însemnele mărcii protejate „Nike”.

„După modul de inscripţionare, lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi din cauza faptului că nu au fost prezentate documente de provenienţă şi nici certificat de autenticitate, există indicii temeinice că produsele respective sunt contrafăcute, motiv pentru care acestea au fost reţinute, urmând a fi trimise spre expertiză”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit şoferului un dosar penal pentru săvărşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.