Mii de participanți la conferința de la Arad a Părintelui Constantin Necula (GALERIE FOTO)

Mii de participanți la conferința de la Arad a Părintelui Constantin Necula (GALERIE FOTO)

Sala Polivalentă din Arad a fost neîncăpătoare la conferința Părintelui Constantin Necula, cele câteva mii de persoane au venit cu multe ore înainte de începerea conferinței de joi, 23 martie, 2017, pentru a ocupa un loc în cunoscuta arenă arădeană, transformată în spațiu de mărturisire, dialog și cateheză creștină.

Manifestarea, desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut ca temă un subiect de încadrare spirituală și liturgică: „Maica Domnului, darul Bunei Vestiri”.

Conferința Părintelui Constantin a reprezentat pentru cei participanți un îndemn „ca fiecare, asemenea sufletului Maicii Domnului, să-L preamărească pe Domnul, să fie în fiecare dintre ei duhul Mariei care bucură în Dumnezeu”. Dacă, „după trup, una singură este Maica lui Hristos, prin credință toate sufletele dau naștere spirituală lui Hristos, fiecare de fapt primește în sine Cuvântul lui Dumnezeu”. Sufletul Maicii Domnului preamărește pe Domnul, și duhul ei tresaltă de bucurie în Dumnezeu, întrucât consacrată cu sufletul și duhul Preasfintei Treimi ea adoră cu afecțiune plină de devoțiune un singur Dumnezeu, de la care provin toare, și un singur Domn, prin puterea căruia există toate.

Părintele Constantin a invitat pe cei prezenți să facă în așa fel încât în sufletul lor și în viața lor Domnul să-și găsească o locuință. „Nu trebuie doar să-L purtăm în inimă, dar trebuie să-L ducem lumii, astfel încât și noi să putem să-L naștem duhovnicește pe Hristos pentru vremurile noastre”. Să-L rugăm pe Domnul ca să ne ajute să-L preamărim cu duhul și cu sufletul Maicii Domnului și să-L purtăm din nou pe Hristos lumii noastre.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial

 

  1. Nu este de mirare ca nici sala polivalenta nu este destul de incapatoare pentru parintele Constantin Necula,eram doar surprinsa data trecuta cum v-ati gandit ca este suficienta sala Ferdinand !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.