MILIOANE DE EURO pentru PDL! Un fost ministru a dezvăluit la DNA SCHEMA DE FINANŢARE a partidului

MILIOANE DE EURO pentru PDL! Un fost ministru a dezvăluit la DNA SCHEMA DE FINANŢARE a partidului

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a dezvăluit în fața procurorilor care anchetează dosarul Microsoft schema de finanţare a PDL.

Sandu susţine, în declaraţia făcută la DNA, că s-a angajat să finanţeze partidul cu 5 milioane de euro, în schimbul păstrării funcţiilor pe care le deţinea. Pentru a obţine banii el ar fi apelat la omul de afaceri Dorin Cocoş şi la Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ.

„Recunosc și admit, de asemenea că am acceptat să finanțez partidul și acțiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic și a-mi menține funcția de ministru, dar și poziția în conducerea centrală PDL. Nu cunosc dacă acest fapt reprezintă o infracțiune, dar pot confirma adevărul că toți politicienii care au acces la funcții publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat.

Odată cu primirea acestor funcții, politicienii devin părți active ale mecanismelor de recuperare ale sumelor. Mai precis, în momentul în care primește o funcție publică, politicianul învestit se implică pentru recuperarea sumei de bani avansată de el și de partid sau de alții în campania electorală. Unii dintre aceștia își administrează singuri mecanismele de recuperare. Mai precis, unii dintre miniștri organizează licitația, negociază comisioanele și stabilesc modalitatea de virare a acestora. Pentru alții, cum e și cazul meu, există de fiecare dată acei binevoitori care gestionează aceste pârghii”, a declarat Gabriel Sandu.

„Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat acești bani din fonduri personale, legale, și le-am recuperat parțial, în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan. Practic, eu trebuia să particip la campania prezidențială din 2009, cu suma de patru milioane de euro. Știind că nu dispun această sumă, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licențiere Microfost mi-au propus să închei contractul în condițiile impuse de ei cu firma susținută de Gheorghe Florică și în contrapartidă ei să plătească la partid două milioane de euro și să contribuie la campania prezidențială cu alte două milioane de euro. Întrucât eu am insistat în realizarea unei proceduri de achiziție – licitație internațională și am impus obligativitatea prestării a 50.000 de ore de consultanță, Dorin Cocoș și Gheorghe Ștefan mi-au spus că nu înțeleg să mai contribuie nici la partid, nici la campania prezidențială, recomandându-mi să mă înțeleg cu Claudiu Florică.

În aceste condiții și având în vedere că efectuasem deja cheltuieli semnificative pentru campania electorală, din banii proprii, am decis să accept de la Claudiu Florică suma propusă, respectiv 2,7 milioane de euro. Chiar și în aceste condiții, din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorală, pe care le estimez în acest moment la suma de 5 milioane de euro, am recuperat doar 2,7 milioane de euro.

Din suma de 2,7 milioane de euro au fost efectuate plăți către furnizorii/prestatorii de servicii indicați de mine. Precizez că o parte din plăți au fost efectuate și cash de către mine”, se mai precizează în mărturia dată în faţa procurorilor.

Sursa: Realitatea TV

  1. Aradul e parte integranta a caracatitei! Dar oare ce mai asteapta DNA-ul de a da drumul anchetei?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.