Mircea Purcaru, despre proiectul „Arad, Capitală Culturală Europeană 2021”: „Copy, paste, după Cluj şi Timişoara”

Mircea Purcaru, despre proiectul „Arad, Capitală Culturală Europeană 2021”: „Copy, paste, după Cluj şi Timişoara”

Mircea Purcaru, preşedintele PC Arad, a contestat într-o conferinţă de presă afirmaţiile primarului Gheorghe Falcă, potrivit cărora toate partidele politice din Arad sunt de acord cu proiectul „Arad, Capitală Culturală Europeană 2021”, susţinând că, de exemplu, organizaţia judeţeană a partidului pe care îl conduce nu a fost şi nu este de acord cu respectivul proiect.

„Filiala arădeană a PC a susţinut întotdeauna că este vorba despre un proiect utopic, care are drept unic scop sifonarea banului public în interesul clientelei PDL. S-au cheltuit şi se cheltuiesc sume importante în acţiuni total paralele cu ceea ce înseamnă fenomenul cultural”, a declarat Mircea Purcaru.

Potrivit liderului conservator, primarul Gheorghe Falcă ştie foarte bine că reprezentanţii administraţiei locale din oraşul maghiar Pecs, care a fost capitală culturală în urmă cu câţiva ani, se plâng că a fost un proiect inutil, care nu le-a adus nici un câştig ci, dimpotrivă, din această cauză bugetul local este acum grevat de datorii imense. „Diferenţa între Pecs şi Arad este aceea că primul s-a înglodat în datorii pentru un titlu, în timp ce Aradul nu va avea nici măcar această aşa zisă compensaţie”, a precizat Mircea Purcaru.

Venind cu un exemplu în acest sens, liderul conservator a amintit de festivalul de literatură „Discuţia secrete”, pentru care municipalitatea a cheltuit o sumă foarte importantă, despre care unii scriitori arădeni au aflat din presă.

„Mai mult, datorită «secretomaniei» cu care a fost înconjurată organizarea festivalului, nici măcar membrii Comisiei de Cultură a Consiliului Local Municipal nu au fost informaţi privitor la câţi bani s-au cheltuit”, a afirmat Mircea Purcaru.

Revenind la proiectul „Arad, Capitală Culturală Europeană 2021”, Mircea Purcaru a susţinut că în această tentativă „temerară” nu se vine cu nimic original, legat cu adevărat de Arad, ci totul este copiat după ceea ce fac municipalităţile din Cluj şi Timişoara. „Modul de înfiinţare a asociaţiei, titulatura, strategia, calendarul de acţiuni, totul este «copy, paste», de la cap la coadă, după Cluj şi Timişoara, începând chiar cu denumirea proiectului şi cu concursul pentru stabilirea logo-ului”, a spus Purcaru.

  1. acest domn bate campii in continuare intr-un domeniu pe care nu il stapaneste.

    Raspunde
  2. Iarasi dl.Purcaru?!
    Pai, omul se plictiseste acasa?Simte ca nu este bagat in seama de nimeni si se promoveaza?!
    Domnilor,ne intoxicati cu acest personaj sters!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.