Mircea Purcaru: INS infirmă „profeţiile sumbre” ale adepţilor austerităţii

Mircea Purcaru: INS infirmă „profeţiile sumbre” ale adepţilor austerităţii

Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad, prezintă un nou „set” de cifre oferite de către Institutul Naţional de Statistică (INS), care, în opinia sa, demonstrează justeţea creşterii salariilor şi infirmă „profeţiile sumbre” ale adepţilor austerităţii.

„Conform datelor furnizate de către INS, numărul de şomeri a scăzut în a şasea lună a acestui an cu 7.959 faţă de luna precedentă, până la 470.353, nivel minim istoric, iar rata şomajului a coborât la 5,3%. În luna mai, în România erau 478.312 şomeri, în creştere cu 7.425 faţă de luna precedentă, iar rata şomajului a fost de 5,4%. Un nivel atât de scăzut precum cel din iunie al numărului de şomeri şi al ratei şomajului nu s-a înregistrat niciodată în România începând din 1994! Datele revizuite în acest an arată, spre deosebire de primele estimări, că numărul de şomeri a coborât sub 480.000 încă din luna ianuarie 2017 şi s-a menţinut apoi sub acest prag”, spune Mircea Purcaru.

„Sensibila creştere a şomajului în februarie a dat apă la moară celor care susţineau că, din cauza creşterii salariului minim pe economie, vor dispărea sute de mii de locuri de muncă. Iată, însă, că nu au avut dreptate, iar cifrele o demonstrează cu prisosinţă. Se dovedeşte încă odată că Guvernul PSD-ALDE nu trebuie să abandoneze, de teama presiunilor politice interne şi externe, strategia de a lua măsuri pe baza cărora creşterea economică să se reflecte şi în buzunarele cetăţenilor. Totodată, trebuie să dovedească fermitate în ajustarea unor măsuri incluse în programul de guvernare care, la o analiză mai profundă, nu dădeau rezlutatele scontate. Nici un program nu este perfect, ci perfectibil, iar Guvernul PSD-ALDE nu trebuie să cedeze propagandei adversarilor politici, care lansează critici vehemente, nejustificate, de fiecare dată când se schimbă ceva”, a mai spus Mircea Purcaru.

 

  1. voi vorbiti, numqai prostii, nu cumva esti si tu cu pensie speciala si cumul de retributie, romania nu ar trebui sa aiba de loc someri,iar ins da indicatori la comanda, nu spui nimic de pensiile speciale, crezi ca romanii sunt prosti

    Raspunde
  2. alde sunt ca cei cu vuvuzele, din cand in cand apareti si voi cu cate un articol la gazeta de perete

    Raspunde
  3. articole sa nu spuna ca nu sunt activi.pensia speciala si salarul vine d-le purcaru.

    Raspunde
  4. nu spui nimic cat ai pensie si ce salar nesimtit primesti, de ce angajati pensionari la stat ar trebui interzis, min. de finante spune ca s-ar putea , ca pensionarii in anul 2018 sa primeasca pensiile mult micsorate, vermorel cat primeste ca secretar adjunct al guvernului, profesia lui de baza e de bisnitar

    Raspunde
  5. Articolul e bun , scris de un profesionist …Simion Todoca ! In realitate aceasta creatura cu nume suin ( purcaru ) nici macar alfabetul nu il stie de la cap la coada ! pariu !!!

    Raspunde
  6. Pentru fraierii care inghit cifrele INS.
    1) Cum de este in Romania rata somajului asa de mica si numarul de angajati/contribuabili asa de mic? Unde au disparut persoanele apte de munca in Romania? Care a fost baza de calcul pentru rata somajului?
    2) E toata tara plina de anunturi de angajare. De ce nu-si gasesc somerii loc de munca? Pentru ca cei din statistica sunt de fapt asistati social care NU au muncit si NU vor munci niciodata pentru ca NU VOR.
    3) D-l Purcaru sa comunice public : in ce an a iesit la pensie militara si de atunci cite functii a ocupat in deconcentratele statului prin vasta lui competenta, de unde a incasat salarii fara sa faca nimic.
    Pe probe. Sa explice cu ce s-a ocupat la Regia de Imbunatatiri Funciare! Ca obiectul muncii acolo la sefi era prezenta. Ca nici bani de menta s-o frece nu aveau bugetat. Numai salarii.

    Raspunde
  7. Postari tipic româneşti….oameni frustraţi cu complexeiremediabilw care injura si jignesc tot ce apucă….in fond ei traiesc pe banii părinților si li se pare normal…IDIOTI.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.