Mircea Purcaru: „Raportul INS demontează minciunile opoziției și trompetelor ei, privind o prăbușire a economiei României”

Mircea Purcaru: „Raportul INS demontează minciunile opoziției și trompetelor ei, privind o prăbușire a economiei României”

Mircea Purcaru, vicepreședinte ALDE, spune că ultimele date de la Institutul Național de Statistică îi contrazice flagrant pe reprezentanții opoziției, care spuneau că economia românească se prăbușește.

Dimpotrivă, spune Purcaru, INS arată, cu cifre exacte, că PIB-ul României a înregistrat o creștere substanțială față de anul trecut precedent, arată un comunicat emis de INS.

Raportul INS demontează minciunile opoziției și trompetelor ei, privind o prăbușire a economiei României. Zilnic, doar pentru a încerca să afecteze imaginea guvernării și a coaliției, aceștia lansau așa zise știri de natură să demoralizeze populația. Concret, cifrele pentru trimestrul 1 arată că faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 4,0% pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier. Ceea ce este foarte important, la creşterea PIB, în trimestrul I 2018 faţă de trimestrul I 2017, au contribuit aproape toate ramurile economiei, îmbucurătoare fiind creșterea cu 1% a industriei și cu 0,8% a sectorului hoteluri și restaurante, implicit a turismului.Totodată, au înregistrat creșteri serviciile, ceea ce arată justețea politicilor de susținere a IMM-urilor, promovate de către ALDE. În cadrul coaliției de guvernare, ALDE, ca partid liberal, a promovat și va promova în continuare o strategie de susținere a acestor sectoare, insitând în special pe sprijinirea capitalului românesc, multă vreme discriminat în mod evident față de cel străin. Președintele Senatului României și al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat în repetate rânduri acest imperativ, pentru că doar o dezvoltare permanentă și sigură a capitalului autohton oferă unui stat stabilitate și predictibilitate pe termen lung”, a declarat Mircea Purcaru.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.