Mircea Purcaru: Scenariile cu scăderea salariilor, lansate de firme mari care ani la rând au practicat evaziunea fiscală

Mircea Purcaru: Scenariile cu scăderea salariilor, lansate de firme mari care ani la rând au practicat evaziunea fiscală

Mircea Purcaru, vicepreşedinte al ALDE Arad, este de părere că toate criticile vehemente împotriva trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat sunt lansate şi întreţinute de firme mari care ani la rând au practicat evaziunea fiscală.

„Cei care lansează scenarii apocaliptice privind scăderea salariilor în caz de trecere a contribuţiilor sociale de la angajat la angajator fac parte exclusiv dintre angajatori obişnuiţi să jongleze cu sumele datorate statului. Mai exact, cei care nu plătesc contribuţiile datorate de către angajator, fără ca angajatul să aibă habar că la ieşirea la pensie s-ar putea trezi că, de fapt el a muncit câţiva ani la negru, iar pentru acei ani nu primeşte pensie. Nu mai vorbesc despre faptul că, prin neplata contribuţiilor, angajatul, practic, nu are dreptul la asistenţă socială”, spune Mircea Purcaru.

Liderul ALDE spune că, din păcate, sindicaliştii sunt manevraţi şi păcăliţi, pentru a recurge la proteste şi presiuni asupra Guvernului. „Din păcate, printre cei care rostogolesc zvonurile lansate de către cei interesaţi să practice în continuare evaziunea fiscală sunt şi sindicalişti. nefiind informaţi, aceştia reacţionează la zvonul că salariile vor scădea. Un calcul logic ne arată că salariile nu au cum să scadă. Povara fiscală a angajatorului rămâne aceeaşi, singura diferenţă fiind aceea că angajatorul nu mai virează partea lui de contribuţie, ci o include în salariul angajatului. Exact cât primeşte în plus la salariul brut, angajatul returnează, fiindu-i reţinut din salariu. Dacă tu, ca angajator, eşti cinstit şi virezi corect suma respectivă, acum, nu ai nicio pierdere dacă o incluzi în salariu. Au, în schimb, de pierdut, cei care, de fapt, nu mai virau banii, expunându-i pe angajaţi la riscurile arătate mai sus”, precizează Purcaru.

În plus, spune acesta, salariul net va creşte cu circa 4%, prin reducerea contribuţiei de la 39,25% la 35%. „Şi acesta un motiv al nemulţumirii angajatorilor, pentru că după actualul sistem din reducerea contribuţiilor ar fi avut de câştigat doar ei, pe când angajatul nu ar fi primit niciun leu în plus. Aşa, din noul salariu brut angajatul va plăti mai puţin statului. Măsura face parte din cele care au ca ţintă resimţirea creşterii economice în buzunarul cetăţeanului”, conchide Mircea Purcaru.

  1. Voi cei care traiti din banii contibuabililor si cumulati pensii nesimtite cu salarii nesimtite. pentru voi este o masura buna , dar cand vor falimenta multe intrprinderi mici si mijlocii nu stiu pe unde o sa scoateti camasa.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.