Misterul lacului dintr-un sat din România: Cei care au ajuns acolo au fost BLESTEMAȚI!

Misterul lacului dintr-un sat din România: Cei care au ajuns acolo au fost BLESTEMAȚI!

Cu ani în urmă autoritățile decideau ca un sat întreg să fie strămutat pentru a se amenaja în locul său un lac de acumulare. Peste 150 de familii au fost obligate atunci să îşi părăsească casele și gospodăriile pentru a face loc apei, care a înghițit atunci două biserici și cimiterele aferente acestora.

Așa a apărut lacul Cinciș din județul Hunedoara, un loc foarte frecventat de pescari, dar nu numai. Oamenii zonei susţin că aici se întâmplă lucruri ciudate, ba mai mult, că Lacul Cinciș ar putea fi blestemat. Unii spun că în preajma lacului de acumulare au loc întâmplări paranormale: animalele lor nu se apropie deloc de apă, iar pe timpul nopţii se pot zări spiritele celor morţi care bântuie căutându-şi casele şi locurile de veci distruse de ape. Un alt fenomen ciudat care se petrece chiar în mijlocul apei stătătoare sunt furtunile care răsar de nicăieri şi care îi sperie pe localnici.

În zonele din jurul satului Cinciș se vehiculează diferite poveşti în care localnicii au învăţat să creadă din proprie experienţă. O întâmplare ciudată este moartea unui fotbalist în lacul de acumulare Cinciș, în anii 1970. Pe atunci, autorităţile au încercat din răsputeri să îl salveze pe bărbat, însă nu au reuşit să îi găsească nici măcar cadavrul. Scafandrii veniți la faţa locului au ajuns şi la fundul lacului, ieşind din ape îngroziţi şi povestind cum au văzut şerpi şi întuneric beznă din care nu se putea desluşi nimic. Unul din scafandrii care au ajuns în preajma locului unde se aflau cimitirele a ieşit la mal şi nu a mai scos un cuvânt, fiind internat la spitalul de nebuni pentru un an.

Foto: veziceasculti.ro

  1. Bullshit. Am fost o data la Cincis pt 3 nopti si e frumos acolo! Nici vorba de niciuna din balivernele scrise de voi. Multe sate au fost stramutate in Romania cand s-au construit baraje, nu doar aici! De asemenea, e trist sa spun asta, dar oamenii mor inecati in ape indiferent ca se afla langa baraje sau nu.
    Furtuni care rasar de nicaieri? Spirite care bantuie deasupra apei? Animale care nu se apropie de apa? Eu cred ca voi ati fumat ceva plante ”etnobotanice” si v-ati prostit rau de tot…

    Raspunde
  2. Are you for real… „au vazut șerpi și întuneric bezna”…??? Sunt localnica si ma simt jignita de un asemenea articol… felicitări jurnalistei…a facut scoala degeaba…”stirea” este preluată http://cincis.wordpress.com/2010/08/15/legenda-lacului-blestemat/

    Raspunde
  3. asta este legenda lacului Colibita din judetul Bistrita Nasaud! Legenda! Domnisoara Diana Damaschin, lasa-te de meserie!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  4. tot ce se spune e adevarat dar sunt legende. le stiu si eu caci bunicul meu locuieste acolo. odata am vazut si eu un sarpe de vreo doi metri care inota in lac dar asta nu cred ca e anormal

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.