Modificări la rețeaua școlară: Ce licee și școli generale vor fi AFECTATE în municipiul Arad

Modificări la rețeaua școlară: Ce licee și școli generale vor fi AFECTATE în municipiul Arad

Mai multe școli și licee din Arad vor fuziona sau se vor transforma de la toamnă, potrivit organizării noii rețele școlare propuse de Primăria Municipiului Arad.

Claudius Mladin, șeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, a prezentat proiectul planului de şcolarizare pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din reţeaua şcolară a judeţului şi municipiului Arad, plan avizat de Consiliul de  Administraţie al ISJ Arad, pe baza propunerilor Consiliilor de Administraţie ale unităţilor de învăţământ.

„În cadrul şedinţei din săptămâna trecută a ISJ Arad, s-a dat avizul conform privind organizarea reţelei şcolare, a proiectului planului de şcolarizare pe anul 2017- 2018, conform propunerilor venite din partea Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT)”, a declarat Claudius Mladin.

 „În ceea ce priveşte municipiul Arad, la propunerea Primăriei s-a dat avizul conform pentru organizarea reţelei şcolare începând din anul şcolar 2017- 2018, care va avea cinci modificări faţă de anul şcolar 2016 – 2017”, a arătat Claudius Mladin.

Astfel, Şcoala Gimnazială „Francisc Neuman” cu structurile şcolare arondate, se va transforma în structură şcolară arondată Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”; Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” va fuziona prin absorbţie cu Liceul Tehnologic de Transporturi „Henri Coandă”; Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială „Caius Iacob”; Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului va fuziona prin absorbţie cu Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”; Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială „Ştefan Cicio Pop”.

Potrivit șefului IȘJ, urmează ca în următorii trei ani, municipalitatea să facă investiţii în şcolile absorbante, cu deosebire în clădirea unde va funcţiona Liceul „Caius Iacob”.

„Toate aceste fuziuni prin absorbţie au fost gândite spre a fi realizate pe de-o parte datorită tendinţei de scădere a efectivelor de elevi sub limita prevăzută de Legea Educaţiei Naţionale, iar pe de altă parte datorită neîncadrării în bugetul alocat privind cheltuielile de personal calculate conform costului standard per elev, la majoritatea dintre aceste şcoli, motiv pentru care, la finele anului trecut, au fost făcute nu mai puţin de 14 rectificări de buget”, a spus Claudiu Mladin.

Pe de altă parte, acesta a mai spus că în urma simulărilor efectuate la nivelul ISJ Arad s-a stabilit că nici un cadru didactic titular de şcolile care vor fuziona nu va fi afectat nici măcar printr-o eventuală restrângere de activitate.

„În perioada imediat următoare, proiectul planului de şcolarizare pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din reţeaua şcolară a judeţului va fi înaintat spre aprobare Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, a adăugat prof. Claudius Mladin, inspector şcolar general al judeţului Arad.

  1. Si liceul forestier de ce nu-l fuzionati prin absorbtie cu un alt liceu tehnologic asa ca sa lasati intreaga cladire Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn care este cel mai mare liceu din municipiu si care ar avea mare nevoie de spatiul acela ?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.