Moment aniversar pentru Catedra de limba şi literatura română a universităţii din Szeged (FOTO)

Moment aniversar pentru Catedra de limba şi literatura română a universităţii din Szeged (FOTO)

La Szeged (Ungaria) a avut loc zilele trecute aniversarea a 65 de ani de la înfiinţarea Catedrei de limba şi literatură română, în cadrul Facultăţii de Pedagogie „Juhász Gyula” a Universităţii din localitate.

Programul aniversar a cuprins o conferinţă dedicată celor 65 de ani de la înfiinţarea Catedrei de limba şi literatura română şi un colocviu internaţional, „Comunicare şi cultură în România europeană”, organizat în colaborare cu cadre didactice ale Universităţii de Vest din Timişoara.

La eveniment au participat, între alţii, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, Ioan Fodoreanu, consulul general al României la Szeged, Monica Radu, consul la Consulatul General al României de la Szeged şi consilierul diplomatic Răzvan Ciolcă, de la Ambasada României de la Budapesta.

În cadrul programului festiv au susţinut alocuţiuni Ioan Fodoreanu, consul general, Otilia Hedeşan, prorectorul Universităţii de Vest din Timişoara, dr. Mihaela Bucin, şeful catedrei, dr. Gheorghe Petruşan, fostul şef al catedrei, dr. Maria Gurzău Czegledi, director al liceului cu predare în limba română „Nicolae Bălcescu” din Gyula, Maria Patca Petruşan, preşedintele autoguvernării române din Micherechi etc.

Catedra de limba şi literatura română din Szeged a fost înfiinţată în anul 1949, cu scopul de a instrui profesori care să predea în şcolile cu specific românesc din Ungaria.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.