Moneasa e un BUTOI DE PULBERE! Schitul din staţiune ar putea fi ÎNCHIS

Moneasa e un BUTOI DE PULBERE! Schitul din staţiune ar putea fi ÎNCHIS

Schitul ortodox din staţiunea Moneasa, care poartă hramul Sf. Apostoli Petru şi Pavel, ar putea fi închis de ctitorul acestuia, informează primarul comunei, Ioan Herbei.

Potrivit acestuia, la baza intenţiilor ctitorului Pavel Mihalcea se află nemulţumirile legate de călugărul Serafim Hotia, care – între altele – l-ar fi ameninţat pe edilul şef că bagă cuţitul în el dacă participă la hramul lăcaşului de cult, care a avut loc în 29 iunie.

„Domnul Mihalcea, ctitorul schitului, intenţionează să-l închidă sau să-l transforme în schit de măicuţe, din cauza faptului că acest Serafim se mai află aici. Călugărul a creat mai multe probleme de-a lungul timpului, ultima fiind acum, recent, când am fost ameninţat că dacă iau parte la hramul schitului bagă cuţitul în mine”, a declarat primarul Ioan Herbei. Conform acestuia, deşi s-a cerut de mai multe ori mutarea călugărului de acolo, Arhiepiscopia Aradului nu a dat curs solicitărilor.

Ca urmare a ultimelor evenimente, Ioan Herbei, primarul comunei Moneasa, a sesizat din nou Arhiepiscopia, de unde i s-a transmis că va primi răspuns în 30 de zile.

Zilele acestea, primarul a încercat să obţină o audienţă inclusiv la ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, dar a fost refuzat.

De remarcat, că de numele lui Serafim Hotia se leagă un scandal care a ajuns în presa naţională în urmă cu câţiva ani, când călugărul a fost filmat în ipostaze necuvincioase.

  1. asta e omul lui Dumnezeu??? ma faceti sa rad!!! satana e acolo

    Raspunde
  2. Din cate îmi aduc aminte,ca unul ce am participat la hramul schitului,a fost prezent și domnul primar și iată ca nimeni nu l-a înjunghiat.Doar ca domnul primar din cate se aude era obișnuit să dea tarcoale noapte pe la schit,la o agapă ce de multe ori se lăsa cu amețeli crancene si unde i se trasau sarcini clare lui Serafim..

    Raspunde
  3. Primarul să-si vadă de primăritul lui și să lase în pace popii,că nu are el treabă cu ei,că pt.comună nu face nimic doar se ceartă cu doamna contabilă și cu aghiotanții ei,iar acest Serafim e unul dintre ei.Astia nu sunt călugari care toată ziua umblă prin stațiune și mai umblă și cu capul plin.Dar oare domnul protopop de la Sebiș ce face,pe el chiar nu-l intereseaza treburile astea?

    Raspunde
  4. biserica nu mai e de mult lacasul Domnului

    Raspunde
  5. Ce treaba sa aiba protopopul cu manastirea?El doar raporteaza ce stie si ce nu stie…ca oricum tine partea lui Serafim,doar ca ar trebui sa fie un consilier pe probleme de manastiri ,de calugari ,numai probabil consilierul acela doarme toata ziua atunci când nu tine conferinte…sau când nu are vreo intalnire de taina.Ia sa mearga el la Moneasa si sa ia masuri ….NU SA-SI PLIMBE BURTA TOATA ZIUA PE HOLURI

    Raspunde
  6. Pacient la Codru Moma. 17 martie, 2024, 5:39 pm

    In data de 7 martie am lasat un
    pomelnic pt. morti si unul pt. vii si suma de 100 lei pt. a fi pomeniti o luna(4 dumineci).In duminicile din 9 si 16 martie nu au fost citite pomelnicile.Cheia de la cutia cu pomelnice este la dl.Serafim????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.