Moneasa găzduiește trei evenimente la finalul acestei săptămâni

Moneasa găzduiește trei evenimente la finalul acestei săptămâni

Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean Arad, organizează în zilele de 20 și 21 august, la Moneasa, trei evenimente de tradiţie:  Festivalul – Concurs al Cântecului Popular din Ţara Zărandului, finala Festivalului – Concurs „La Izvoare” (secţiunea seniori), și Târgul Meșterilor Populari şi Parada Portului Popular.

„Cea de-a XIV – a ediţie Târgului  Meșterilor Populari, prin care ne dorim să promovăm tradițiile și valorile autentice, va fi deschisă sâmbătă, 20 august, la ora 11, cu o paradă a portului popular ce va avea loc pe aleea principală din Stațiunea Moneasa”, precizează organizatorii.

În acest an, la Moneasa, vor fi prezenţi 29 de meşteri populari care își vor expune produsele în cadrul tradiţionalului târg şi vor face demonstraţii practice pe durata celor două zile. Dintre meşterii care vor veni în acest sfârşit de săptămână la Moneasa îi amintim pe olarii din Târnăviţa, ţesătorii din zona Şicula, cioplitorii în lemn din Avram Iancu, împletitorii de nuiele din Ineu şi pălărierii din Pâncota.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.