Moș Crăciun în administrația Falcă: MAJORĂRI de impozite și BILETE MAI SCUMPE la transportul în comun

Moș Crăciun în administrația Falcă: MAJORĂRI de impozite și BILETE MAI SCUMPE la transportul în comun

Arădenii primesc cadou de Sărbători o serie de scumpiri și majorări de taxe și impozite. 

În ședința publică extraordinară a Consiliului Local Municipal de astăzi, care deși a început într-o atmosferă festivă cu un recital de colinde, s-a terminat așa cum ne-am obișnuit deja, cu certuri și acuze.

Punctele „fierbinți” de pe ordinea de zi au fost proiectele de hotărâre care privesc majorarea taxelor și impozitelor cu 25% și scumpirea biletelor la transportul public în comun.

În ceea ce privește impozitarea, au luat pe rând cuvântul Stana Florin (USR) și Beniamin Vărcuș, liderul grupului PSD-ALDE din CLM. Stana Florin a vorbit despre excedentul bugetar uriaș pe care îl are municipiul Arad din cauza proiectelor nerealizate sau nefinalizate și a afirmat că nu este necesară o supraimpozitare a cetățenilor când există un asemenea excedent. El a evidențiat faptul că aleșii locali în frunte cu edilul Gheorghe Falcă ar trebui să facă mai multă administrație și nu să politizeze. Liderul grupului PSD-ALDE a declarat că grupul de consilieri va vota împotriva acestei majorări, deoarece municipiul nostru are deja un excedent bugetar foarte mare, după cum susține și Stana, și că majoritatea investițiilor sunt realizate din banii arădenilor, nu din fonduri europene. Vărcuș a afirmat că majoritatea lucrărilor sunt de proastă calitate și pe bani mulți, motiv pentru care solicită găsirea unor soluții privind atragerea de fonduri nerambursabile și nu majorarea impozitelor persoanelor fizice.

Gheorghe Falcă le-a dat replica, spunându-le (din nou) că Aradul nu mai primește bani de la Guvern, iar în această situație nu se va putea asigura funcționarea Primăriei, a administrației și că acel excedent bugetar este un fond de rulment, de fapt.

Din păcate pentru arădeni, proiectul a fost adoptat cu 12 voturi pentru și 7 împotrivă.

De asemenea, de anul viitor se scumpesc și biletele la mijloacele de transport în comun. Consilierul local Cosmin Buruc a avut o intervenție în care a spus că nu este normală o majorare cu aproape 50% a tarifelor, mai ales în situația în care la infrastructură Aradul stă foarte prost. Consilierul a vorbit despre faptul că din 126 de stații, numai 10 au automate sau puncte de vânzare a biletelor, iar arădenii sunt nemulțumiți de condițiile din tramvaie, motiv pentru care nu este normal doar să se ceara scumpiri când CTP nu oferă nimic.

Directorul CTP, Claudiu Godja, a spus că această scumpire este necesară din cauza majorării salariului minim pe economie și că nici măcar cu această creștere a prețului  biletelor nu se acoperă fondurile necesare pentru plata salariilor angajaților și a cheltuielilor. „Abia supraviețuim și cu această creștere”, a declarat Godja.

Și acest proiect de hotărâre a fost adoptat, cu 12 voturi pentru și 7 împotrivă.

Noile tarife se pot găsi în acest document: PH-privind-aprobarea-modificării-tarifelor-la-transportul-de-călători-efectuat-cu-autobuzele-și-tramvaiele-în-municipiul-Arad (1)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.