Moțiunea de cenzură A PICAT. Ponta: A fost UN EȘEC din toate punctele de vedere

Moțiunea de cenzură A PICAT. Ponta: A fost UN EȘEC din toate punctele de vedere

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului Ponta. Moţiunea a fost respinsă, însă, și de această dată cu 207 voturi „pentru” şi opt „împotrivă”. În paralel, liberalii au organizat un miting în ploaie.

Respingerea moţiunii a fost anunţată oficial, în plenul Parlamentului. Parlamentarii partidelor din coaliţia de guvernare nu au votat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură a picat, că aceasta a fost „un eşec din toate punctele de vedere”, precizând că a decis să nu mai participe la „bătălii politice inutile” şi să se concentreze pe „actul de guvernare”.

„Nu aveau cum să fie probleme, a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL, ziceau că aduc 15 mii de oameni, au adus o mie, erau mai mulţi jandarmi şi elevi, ziceau că au voturi pentru guvernare, evident că nu au, dar nu asta e marea problemă, marea problemă e că astăzi nu s-a discutat despre ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru viaţa oamenilor, şi anume cred că azi trebuia să discutăm cum facem cu salariile, cum facem cu încălzirea pentru iarnă, cum facem cu proiectele europene, care-s efectele reducerii TVA, astea erau subiectele normale pentru moţiune”, a declarat premierul Victor Ponta, după ședință.

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică de 276 voturi.

Moţiunea de cenzură a PNL – „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” – a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.