MOTIVUL HALUCINANT pentru care o țară A INTERZIS videoclipurile în care oamenii mănâncă banane

MOTIVUL HALUCINANT pentru care o țară A INTERZIS videoclipurile în care oamenii mănâncă banane

Are una dintre cele mai restrictive politici în ceea ce priveşte internetul, iar de curând a introdus un nou set de reguli referitoare la postarea materialelor video pe Internet.

După ce au verificat mai multe platforme online, oficialii de la Ministerul Culturii au ajuns la concluzia că promovează materiale imorale care „dăunează societăţii” și au decis interzicerea acestor tipuri de postări.

Astfel, utilizatorii reţelelor sociale din China nu mai au voie să se filmeze în timp ce mănâncă o banană în mod lasciv, iar site-urile trebuie să fie extrem de vigilente şi să șteargă orice material neconform.

Popularitatea acestui gen de site-uri este însă, în continuare, în creştere în China, unde trei sferturi dintre utilizatori sunt bărbaţi, iar 26% dintre aceștia nici nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Internauţii sunt de părere că monitorizarea conţinutului site-urilor va fi foarte greu de realizat.

Unii spun că legea care interzice mâncatul bananelor în materialele video este o prostie şi că fetele care se filmează astfel vor alege castraveţii sau alte obiecte cu o formă asemănătoare.

asian-eating-banana2 banana

În China, presa internațională este restricționată, iar site-urile sunt şterse și dacă sunt considerate critice la adresa guvernului.

Sursa: smh.com.au

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.